Especial Meritxell | Inicia un nou curs polític amb temes pendents de solució

La Diada de Meritxell suposa l’inici del curs polític i dona el tret de sortida a un nou període de sessions. Sens dubte, un dels temes més controvertits serà constatar l’estat de salut en les relacions entre les formacions que, per primera vegada, formen un govern de coalició, amb Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos.

És de suposar que, les merescudes vacances dels nostres polítics, hauran servit per a clarificar la ment i també les posicions envers els temes més controvertits que, des de fa molts anys, arrossega el nostre país, encara pendents de solució.

L’encaix amb Europa, el dèficit en infraestructures viàries, la reforma de la sanitat, el problema endèmic de les pensions, les esllavissades o l’avortament, seran l’epicentre d’una legislatura que els hauria de resoldre amb la màxima celeritat possible.

Fotografia oficial del nou govern d'andorra que inicia el curs polític
Foto: César De Pablos

En cas contrari, quan els problemes s’enquisten i les solucions triguen a arribar, inevitablement apareix el fantasma de la desafecció envers els polítics, creant un divorci entre la classe política i la població, que genera la mobilització de diferents grups, més a menys populistes, com podem comprovar, dia rere dia, arreu del món.

Però, a més a més de les questions d’estat, també es presenten unes noves eleccions comunals, el pròxim mes de desembre, on els nostres polítics hauran de redoblar esforços per a convencer la nostra población perquè els hi entreguin el seu vot.

Així que, esperem del nou curs polític que els nostres parlamentaris puguin debatre amb intensitat, a les sessions de Consell, però que també puguin arribar a grans acords, sobretot en temes d’Estat, per evitar una paràlisi que perjudicaria molt l’esdevenir del nostre país, en un entorn cada dia més inestable i insegur, sobretot en temes econòmics i socials.

També estarem molt atents a la salut d’aquesta nova coalició, que pot marcar una nova manera de fer política a Andorra i que, sens dubte, podría marcar el camí a seguir per a altres formacions polítiques en pròximes legislatures. I, com no podía ser d’una altra manera, viurem tots plegats unes intenses eleccions comunals.