Evitar les negligències al volant salva vides

‘Missió Zero Accident’ és el nom de la campanya de seguretat viària en la qual treballa, des de l’any passat, el Govern d’Andorra juntament amb el departament de Mobilitat i l’Automòbil Club Andorra (ACA). El principal objectiu d’aquest projecte és la reducció a zero dels accidents de trànsit a Andorra. Una campanya que tindrà vigència fins al 2021.

Foto:SFGA/JAViladot

Segons dades oficials, durant l’any 2019 es van registrar al país 600 accidents, el 40% es va produir per distraccions al volant i  per culpa dels efectes produïts per les drogues i l’alcohol. És per aquest motiu que, la campanya 2020 emmarcada dins del projecte ‘Missió Zero Accident’, es va centrar en aquesta problemàtica i es va llançar, sota el nom ‘Una tardor per a conscienciar dels perills de la carretera’, el passat 8 d’octubre.

Segons el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, el llançament de la campanya es realitza a l’octubre, ja que és en aquesta època on es produeixen la major quantitat d’accidents viaris. En el mateix període de l’any anterior es van registrar un total de 250 sinistres.

‘Una tardor per a conscienciar dels perills a la carretera’ consta de quinze vídeo càpsules, dirigides a joves i al públic en general, d’entre 30 a 60 anys, les quals es difondran a través de les xarxes socials i les sales del cinema.

Enric Pujal, president de l’Automòbil Club d’Andorra, va destacar durant la presentació d’aquesta nova campanya la bona relació que existeix amb el Govern d’Andorra i, sobretot, la possibilitat de fer campanyes transversals que arriben a un públic més ampli i en major profunditat.

L’any passat, els anuncis es van enfocar en els vehicles de dues rodes, mentre que enguany se centren en l’alcohol, les drogues i les distraccions al volant. L’any pròxim es preveu donar-li un gir i enfocar-la en els vianants i en la mobilitat en general.