FC Andorra, esperança i solidesa davant la incertesa

Ja culminada, oficialment, la temporada 2019-2020 de la Segona Divisió B per part de la Real Federació Espanyola de Futbol, el FC Andorra ha de planificar les seves accions de cara a la pròxima temporada. Si bé existeix un ambient d’incertesa davant el panorama complex que planteja la crisi sanitària i econòmica, causada per la Covid-19, des del nucli del cos directiu i d’accionistes s’albira un context positiu per al cicle 2020-2021.

Fotos: FC Andorra

Mantenir el creixement esportiu, la sostenibilitat i el nivell competitiu és la màxima que mou al FC Andorra, un dels clubs més prometedors de la Segona Divisió B del futbol espanyol. Per a Jaume Nogués, director esportiu de l’equip andorrà, el desenllaç final del torneig era imminent, donat el context d’afectació de la pandèmia de Covid-19, però sí reconeix que la decisió de suspensió definitiva de la competició causa diferents reaccions entre els directius i staff de la resta de clubs. “Estem davant una situació molt excepcional i cada mesura que prenguis mai serà del gust de tothom”, va matisar Nogués a Dona Secret.

El futbol de Segona Divisió B, de caràcter semiprofessional, es caracteritza per mostrar un bon nivell de competitivitat equiparable a les divisions professionals, per la qual cosa, el balanç que fa el FC Andorra d’aquesta temporada, des del punt de vista netament esportiu, és positiu, ja que, després de 28 jornades, va tancar el Grup 3 a la novena posició i a tan sols 8 punts del primer lloc. Tot i que l’excel·lència comportaria culminar com a líders de la classificació general, el rendiment del club ha estat molt correcte, especialment si es considera que aquesta va ser la seva primera temporada en aquesta categoria. Per al director esportiu de l’equip tricolor, l’experiència assolida és un pas endavant en el creixement del club que, de moment, es troba expectant malgrat la incertesa. L’optimisme i l’esperança de continuar enaltint el nom d’Andorra els guiarà a “explorar noves vies que ens puguin permetre ser més competitius”.

Lògicament, la viabilitat d’un projecte d’aquestes característiques va molt marcada per la fortalesa econòmica, on MoraBanc ha estat un dels patrocinadors que, des del primer moment, ha confiat en la visió del club. Esportivament, la reestructuració del torneig i com quedarà la categoria són dos neguits latents per al FC Andorra, ja que dificulta fer una planificació pressupostària i logística exhaustiva per a fer front a la pròxima temporada. Els fitxatges, també podrien veure’s afectats per aquest panorama i, de fet, com a mesura de seguretat, el cos directiu del club ha decidit suspendre els entrenaments de manera preventiva.

En la mateixa línia de la situació financera del club, Nogués va explicar que “crec que hem de valorar un pressupost en funció de la categoria”, de manera que injectar més capital “desorbitadament” no és una opció que estigui sobre la taula. Això sí, el FC Andorra, a través del seu equip de màrqueting, manté oberta les expectatives davant la possible incorporació de nous espònsors que puguin enfortir el seu múscul econòmic, però sense deixar de banda els actuals patrocinadors que han dipositat la seva confiança en el projecte del club, com ara Pyrénées Andorra i altres partners com Autocars Nadal, Anyós Park o el Comú d’Encamp. “Tot i ser ambiciosos, ens haurem d’adaptar a la forma d’entendre el futbol, d’entendre l’esport i, potser, d’entendre la vida en general”, va expressar Nogués, qui també va deixar clar que el consell d’administració de l’FC Andorra, on hi figura el Gerard Piqué, està al corrent de la realitat del club tricolor, que bolcarà els seus esforços en garantir la transcendència d’una institució esportiva que porta a la seva esquena la confiança de tot un país.