(+Fotos) Maria Campillo s’estrena com a escriptora de novel·la

Sota el títol “La Ciudad que me estremeció”, Maria Campillo va presentar, el passat 16 de juny, a la sala d’actes d’Andbank, la seva primera novel·la, editada per Circulo Rojo. Una obra que suposa el debut literari de la jove autora, nascuda a Cartagena i resident a Andorra des de fa 18 anys.

Fotos: Noelia Farias

‘Antonio Machado y los niños’, aquest va ser el primer llibre que va llegir Campillo quan tenia només 8 anys. L’obra va marcar un abans i un després en el seu imaginari literari ja que, a partir d’aquell moment, va començar a escriure poesia, contes, relats i no va parar mai. Perquè el fet d’escriure per contar i explicar històries és una necessitat que l’acompanya des que té memòria.

La passió per la literatura va fer que Campillo estudiés Filologia Hispànica, formació que li va servir per aprofundir i formar-se en tècniques literàries. Conciliar la seva vida personal, familiar i professional, no va ser una tasca fàcil per a l’escriptora. Sent mare d’una nena de 9 anys va assegurar que va ser tot un repte personal escriure una novel·la, que va poder veure la llum i tenir la forma que volia, després d’un any de treball intens.

Segons va declarar la jove escriptora, ‘La Ciudad que me estremeció’ va néixer, primer com a un conte sobre Carmen, la mare de la protagonista, però en afegir-li noves idees va acabar transformant-se en una novel·la intimista, reflexiva i profundament humana, en la qual una jove narra en primera persona els dos anys que canviaran el rumb de la seva vida per a sempre.

Durant el seu procés d’escriptura, Campillo va apellar al seu propi imaginari i afirma que l’obra és el resultat de treure’s els complexos i atrevir-se a compartir el que realment la fa feliç, contar històries. “El llibre suposa una invitació a atrevir-se a viure com cadascun desitja, va reconèixer.

La novel·la endinsa al lector en temes molt propers com ara l’amor, la terra, el mar i els vincles personals. Totes qüestions que afavoreixen a la protagonista en la seva constant cerca per la identitat i per trobar el seu lloc en un món tan complex. Una recerca complicada per a qualsevol ésser humà, però que l’autora resol de manera valenta amb la seva protagonista.

‘La Ciudad que me estremeció’ va ser editada per Circulo Rojo i ja es troba a la venda a la llibreria La Trenca.

Maria Campillo s