Gemma Piera va presentar “Pluja de colors”

La Peixera va ser el lloc triat per l’artista, Gemma Piera, per a desplegar la seva “Pluja de Colors”, una proposta cultural que forma part del projecte Haiku, impulsat per l’associació “Grup de Creació La Xarranca”.

Fotos: César De Pablos

Durant la jornada a portes obertes, celebrada el passat 21 d’octubre, l’artista va explicar que la tardor és una època de l’any molt inspiradora i en la qual es poden trobar tots els colors. “Cada fulla de tardor és un petit tresor”, va assegurar.

El haiku és un gènere poètic d’origen japonès que, segons la tradició, s’escriu en tres versos sense rima, de 5, 7 i 5 síl·labes, respectivament. Solen fer referència a escenes de la naturalesa o de la vida quotidiana, també inclouen una referència a l’època o moment de l’any. Per a Gemma Piera, la tardor és una estació que marca les transformacions que els éssers humans acumulen al llarg de la vida. “Els arbres creixen, les fulles canvien de colors i adquireixen noves textures. Aquest és el cicle de la vida”, va sostenir.

Durant la jornada de portes obertes, els assistents també van tenir la possibilitat d’armar el seu propi haiku amb diferents frases suggerides per l’artista o de creació pròpia dels mateixos participants.

Sobre la seva poesia, que versa “Fugissers instants | petjades d’incertesa | declivi del temps”, la Gemma va assegurar que “aquest haiku ens convida a ser conscients del temps que se’ns va”.

De moment, no ha definit la seva pròxima intervenció, ja que dependrà de com evolucioni la situació sanitària. No obstant això, l’artista va afegir que, “perquè no decaigui la creativitat, entre tots els que formem la Xarranca, ens anem estimulant-nos i incentivant per a treballar. Perquè l’art i la cultura queden enrere i es prioritzen les necessitats bàsiques. Per això continuem creant propostes i activitats perquè la gent continuï treballant i apostant per la cultura”.