Govern assigna més d’1 milió d’euros en una primera entrega de crèdits tous

Eric Jover, ministre de Finances i portaveu, va informar que el Govern d’Andorra ha donat resolució a 42 sol·licituds de crèdits tous, de les quals 7 van resultar denegades. El total assignat, momentàniament, se situa en 1,1 milions d’euros.

Fotos: SFGA/JAViladot

Fins a les 18 hores d’ahir, l’executiu andorrà ha rebut 1.099 sol·licituds per accedir als crèdits tous, destinats a cobrir despeses de funcionament o al refinançament de les empreses més vulnerables per la paralització d’activitats causada per la Covid-19. En aquest sentit, el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, va explicar que de les 42 resolucions aplicades, 35 van resultar afavorides, mentre que la resta van resultar denegades, principalment, per no complir els requisits de tresoreria.

Les sol·licituds citades per Jover van arribar als 4 milions d’euros, però l’assignació final per part del Govern va ser d’1,1 milions per a cobrir despeses de funcionament, una xifra que, segons el ministre, resulta coherent després d’avaluar cada situació i particularitat en profunditat. En el cas de les empreses que requereixen refinançaments, es van rebre sol·licituds que totalitzaven més de 267.000 euros, però la resolució final va ser de 77.000 euros. Jover va remarcar que la idea d’obrir un programa de crèdits tous és que els recursos arribin, de manera eficient, a aquells que més ho necessitin.

Roda de premsa eric jover crèdits tous govern andorra

D’altra banda, el ministre va informar sobre l’inici del període de preinscripcions escolars, un procediment vàlid per a les famílies que desitgin formalitzar una nova matrícula –no aplica per a renovacions de matrícules en un mateix centre escolar–, que podran complir amb el procés via electrònica, fins al 30 d’abril. D’aquesta manera, els pares, mares o responsables dels nens i joves, han de subministrar les dades de l’alumne als correus especificats per a cada escola dels tres diferents sistemes educatius del país. Les diferents escoles confirmaran la inscripció, a través d’un correu electrònic, fins al 25 de maig.

Fes clic aquí per saber quines dades has de subministrar i a quin correu has d’enviar-les

En la mateixa línia, Jover va informar que, donades les condicions actuals, l’actual calendari escolar es respectarà i es compliran les dues setmanes festives amb motiu de Setmana Santa, mentre que el període festiu del mes de maig es troba, de moment, sota revisió en conformitat a l’evolució de la crisi sanitària.

Pel que fa als exàmens oficials, es va aprovar l’ajornament momentani d’aquests. Les autoritats competents avaluaran les condicions de les proves, així com els diversos eixos temàtics, per tal de no afectar negativament als estudiants. Pel que fa al servei de transport escolar, encara l’executiu no preveu obrir inscripcions en aquest sentit.

Una farmàcia sota la lupa

A través del ministre Eric Jover, es va donar a conèixer l’apertura d’un nou expedient a una farmàcia del país, de la qual es presumeix va incórrer en una pujada abusiva de preus d’una part del seu inventari.

Els donatius continuen pujant

Pel que fa als donatius que es destinaran a la compra de material sanitari i al finançament d’activitats per a donar suport als col·lectius més vulnerables, el portaveu va actualitzar les xifres dels fons solidaris, que va assolir més de 731.000 euros amb les diferents aportacions rebudes a través dels comptes bancaris oficials, subministrats pel Govern d’Andorra.

Els SMS enviats al telèfon 828 han recaptat 35.882 euros, gràcies a la solidaritat dels ciutadans del país que, entre tots, van fer arribar 17.941 missatges quina aportació és de 2 euros cadascun.

democrates 2023