El Govern aprova una nova emissió de deute per 125 milions d’euros

El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, ha informat sobre la nova emissió de deute públic, per un import total de 125 milions d’euros. Ha indicat que, en cas de no cobrir-se aquesta emissió, el Govern contemplaria l’opció de fer servir part dels fons d’Andorra Telecom i FEDA.

Foto: SFGA/JAViladot

Per a afrontar el menyscapte del Govern d’Andorra, producte de la crisi econòmica causada per l’auge de la Covid-19, l’executiu ha aprovat una nova emissió de deute públic. La mesura  permetrà “aplicar totes les polítiques d’impuls del teixit econòmic que hem anunciat en el primer i segon paquet econòmic, segons ha explicat el ministre portaveu. L’emissió del deute serà per un termini d’un any i es retribuirà amb un 0,5% d’interès al cap de 12 mesos.

Jover ha qualificat el mecanisme com a competitiu, i ha indicat que els ciutadans podran comprar deute a partir del 30 d’abril fins al 25 de maig. Igualment, en cas que la demanda d’aquesta emissió no sigui satisfeta segons les expectatives de l’Executiu, no es descarta la possibilitat d’acudir als fons de les parapúbliques Andorra Telecom i FEDA.

Sobre els ERTOS, el ministre portaveu avalua positivament el fet que moltes empreses del Principat s’acullin a aquesta mesura, ja que això comporta la protecció de llocs de treballs. Un exemple ha estat Caldea, que ha aplicat un ERTO al 90% de la seva plantilla. En aquest sentit, el Govern garanteix l’aprovisionament per a fer front a la important despesa que representa assumir l’impacte dels ERTOS.