Grup IGMASA, un nou model d’assessorament empresarial

El Grup Igmasa, multinacional d’origen andorrà especialista en assessorament empresarial integral, exposa com està desenvolupant la seva tasca en el mercat andorrà, a través dels seus grans pilars: la importància del capital humà dins l’organització, l’aplicació de la tecnologia en el seu sistema de treball, les sinergies amb altres països i l’objectiu de satisfer les necessitats dels seus clients. Ens ho expliquen dos directius del grup, Carolina Luque i Ramon Fontanilles.

Fotos: César Vidal

Quina és la trajectòria del Grup IGMASA al país?

El grup IGMASA es va fundar fa més de 30 anys, al Principat d’Andorra, amb la finalitat d’ajudar les empreses i els emprenedors a desenvolupar i fer créixer el seu model de negoci, tant al país com a l’exterior, a través de l’externalització de serveis no essencials, com ara el comptable, administratiu o fiscal.  Actualment, l’equip directiu està format per 4 persones, les quals treballem en diferents àrees empresarials per tal de poder transmetre als nostres clients aquesta visió multidisciplinària i internacional que sempre ens ha caracteritzat.

Quins són els objectius i reptes actuals de l’empresa?

L’objectiu principal d’IGMASA al Principat és transmetre, tant als clients i inversors del país, tant locals com als que volen venir o internacionalitzar-se, tot allò que el nostre grup ha pogut aprendre i desenvolupar, a conseqüència de la nostra trajectòria internacional. El fet d’estar ubicats en diversos països tan diferents, ens ha permès absorbir de cada un d’ells aspectes innovadors i rellevants per tal d’implementar noves formes de treball, de les quals, el capital humà i la tecnologia són els pilars fonamentals. D’aquesta manera, podem situar l’assessoria empresarial en una nova dimensió, molt més adaptada al segle XXI i prioritzant, sens dubte, la satisfacció absoluta de les necessitats dels nostres clients, tant en aquells serveis clàssics, com poden ser l’assessoria comptable, administrativa o fiscal, com altres àrees molt més innovadores.

Esteu especialitzats en serveis que comportin un avenç tecnològic significatiu?

Sí, des de sempre, el grup IGMASA ha apostat per la tecnologia i l’eficiència en la gestió  interna com a un element indiscutible per aportar valor afegit als reptes empresarials dels nostres clients. Considerem que el temps de treball invertit ha de servir per ajudar als nostres clients a fer créixer les seves empreses i aconseguir els seus somnis i, per tant, el nostre grup ha de poder oferir totes les eines i coneixements necessaris per aconseguir aquest objectiu.

Actualment, i perquè creiem que la tecnologia i l’entorn informàtic és imprescindible en una empresa del nostre temps, també oferim els serveis informàtics i tecnològics, adaptats a les necessitats dels nostres clients.

A banda de la tecnologia, el capital humà també és un dels vostres pilars més importants.

Sí, el nostre grup considera que el capital humà és essencial pel creixement i desenvolupament de qualsevol empresa. Fomentar activament la formació continuada de l’equip, donar un suport explícit a la conciliació familiar i professional, mitjançant la llibertat d’adaptació d’horaris o vacances, així com l’ús de formes de treballar més innovadores com ara el teletreball, són aspectes que nosaltres hem implementat des de fa temps i que ens han donat un resultat molt positiu en el sistema de treball del grup. Considerem que el concepte de treball en equip o la utilització d’estructures organitzatives molt més transversals, i no tan piramidals, afavoreix uns ambients de treball que fomenten que, cada un dels membres del nostre equip, puguin extreure el millor de si mateixos,  maximitzant les capacitats de cada membre per cobrir les necessitats dels nostres clients.

Quins avantatges competitius podeu oferir als vostres clients envers altres empreses del país?

Un dels punts clau de la nostra empresa és l’especialització en el sector de la gestió i organització d’empreses i en l’assessorament comptable i fiscal. Tot i que ja fa uns anys que el nostre país es va harmonitzar amb els països veïns en l’àmbit comptable i fiscal, no podem oblidar, si donem una ullada al passat, que els professionals hem hagut d’estudiar tota una nova normativa i que, fins i tot, avui dia pot resultar feixuga per alguns empresaris. La nostra experiència internacional fa que puguem donar unes respostes més àgils i àmplies als nostres clients, a un preu competitiu, gràcies a la nostra eficiència interna provocada, per exemple,  per la utilització de programes informàtics especialitzats que ens permeten ser més eficients en el tractament de documentació.

Com heu viscut la crisi sanitària?

Recordo el dia que van declarar el tancament de tots els comerços del país, com si fos ahir, i ja han passat 3 mesos!… el dijous vàrem fer una reunió urgent i el divendres tothom estava preparat per treballar des de casa, a la setmana següent. Els nostres clients no han notat una baixada en la nostra activitat, de fet, tots hem hagut d’esforçar-nos, una mica més, per ajudar a totes les empreses que ens confien la seva gestió, per tal que es poguessin acollir a les mesures extraordinàries que ha ofert el Govern i assessorar-los de la manera més eficient. Aquesta situació ha estat una veritable prova de foc per a tot el país.

Oferiu serveis relacionats amb la mateixa? 

Òbviament aquesta crisi portarà conseqüències en tots els sectors econòmics. Fa unes setmanes vàrem decidir aportar el nostre granet de sorra i oferir a tots els empresaris del país uns descomptes importants en els serveis de comptabilitat i gestió d’impostos. En contra del que algú pot pensar, i això per posar el punt positiu, hem rebut diverses sol·licituds d’emprenedors per a iniciar nous projectes que molt aviat estaran al mercat andorrà. Penso que en una societat de la mida de la nostra, TOTS SOM PECES IMPORTANTS PER MANTENIR-NOS EN PEU.

Igmasa Management | www.igmasa.com | Instagram Igmasa | Tel. +376 806 650 | im.andorra@igmasa.com