La Petite Forêt, el bosc màgic al qual ens convida l’artista Philippe Shangti

El Parc Central ara compta amb un nou establiment de la mà de l’artista plàstic Philippe Shangti, en una aposta atrevida que integra gastronomia, per descomptat, però també espectacles en directe i experiències sensorials.

Si bé la del passat 3 de desembre va ser una nit molt freda, els afortunats convidats a la inauguració de La Petite Forêt sí que van saber apreciar l’escalfor d’aquest nou restaurant. Conceptualitzat per l’artista francès Philippe Shangti, l’establiment és la viva mostra que l’equilibri entre art, música i gastronomia és completament possible.

Per a Shangti, aquesta combinació d’elements no és cap novetat, ja que, a L’Opera de Saint Tropez, l’estètica, seducció i creativitat del representant d’Andorra a la Biennal de Venècia del 2019 també s’hi fan notar, tant per les captivadores obres exposades com per les impressionats performances de dansa i música en directe. Una cosa sí que és certa, l’ambient i l’experiència perceptibles a La Petite Forêt són totalment diferents.

Per accedir-hi, cal creuar un pont sobre l’estany del Parc Central, un dels pulmons vegetals de la capital andorrana i que, pròximament, esdevindrà en un espai on confluiran les arts, la cultura i la ja present fórmula gastronòmica. L’interior, extravagant i eclèctic al mateix temps, transporten immediatament els visitants a un bosc encantat en el qual podran dinar o sopar envoltats d’art. Escultures, fotografies i impressions sobre vaixelles de porcellana salten a la vista, malgrat que el mobiliari i tot el conjunt són una obra d’art en sí mateix. No és casualitat que l’artista, que ha treballat en col·laboració amb Playboy USA i Playboy Mèxic, definís La Petite Forêt com “una peça gegant d’art i un concepte de restaurant atemporal, de música en directe, únic i màgic”.

Un convidat singular

No, no es tracta de cap actor o esportista famós, malgrat que el pilot de ral·lis Dani Sordo sí que va assistir a la inauguració. Quan parlem de convidat singular, ens referim al preciós cavall aràbic que va acompanyar el Philippe, el cap de Govern i la cònsol major d’Andorra la Vella durant els instants posteriors al tall de cinta.

Aquest bell exemplar, criat per Leila Arabians, va deixar bocabadats a periodistes i convidats per igual, ja que la particular bellesa de l’animal no és una cosa que s’apreciï freqüentment al Principat. Aleshores, Xavier Espot i Conxita Marsol, visiblement impressionats, no van deixar passar l’oportunitat d’acariciar l’equí per, posteriorment, gaudir d’una visita guiada a l’interior de La Petite Forêt, amb el mateix artista com a protagonista.

“El Parc Central no deixa de ser el pulmó de la capital d’aquest país, no només pels arbres o la natura, sinó que ara també ho serà per motius culturals”, va expressar Espot, que va felicitar Philippe Shangti per ser “una persona que aposta per Andorra, que es troba bé al país i que el defensa”.

I sona la música!

La bellesa i exuberància de Leslie Bruyneel, sumades a la melodiosa veu que li va permetre ser una de les cantants més destacades del programa Good Singers de TF1, van captivar els presents que ja es començaven a fer una idea del que vindria després.

Entre còctels i aperitius que començaven a desfilar, la nit també va ser amenitzada pel saxofon del francès Loïck Stan, del Conservatori Real de Brussel·les; la guitarra de l’artista franco-lusità Abel Marta, i les mescles musicals del DJ Mat Fellous.

Els àpats, per suposat, van ser tota una delícia! Alguns dels comensals van preferir anar per segur amb els entrants i demanar la taula de pernil ibèric de gla amb pals de pa especiats i tomàquets secs, o bé les ostres Gilardeau, que sempre són un encert, però el tàrtar de Saint-Jacques, amb mango i gelatina de fruita de la passió, va ser una aposta que no va deixar indiferent ningú. Quant als plats principals, el xef Erik Rios va proposar una varietat d’opcions per a tots els gustos, com ara el filet de vedella gallega, el tomahawk de rubia gallega i el carré d’agneau fumé.

Des de la seva obertura, La Petite Forêt s’ha convertit en un espai a visitar per andorrans i residents, fins al punt que les reserves per al sopar de cap d’any es van esgotar pocs dies després de l’anunci oficial.