L’emotiva història d’un conte de Nadal captiva als més petits a la sala del Prat del Roure

El departament de Cultura del Comú d’Escaldes-Engordany va tancar la programació d’espectacles infantils gratuïts amb l’obra “Un conte de Nadal”, un emotiu espectacle nadalenc que va anar a càrrec de la companya Sim Salabim Teatre, i que va tenir lloc el passat 18 de desembre, a la sala Prat del Roure.

Fotos: Noelia Farias

Tot respectant els protocols sanitaris, la sala del Prat del Roure es va omplir de públic infantil que es va mostrar expectant amb el començament de l’espectacle “Un conte de Nadal”, el qual va captivar als infants amb la història nadalenca, durant més d’una hora. Es tracta d’una adaptació del clàssic de Charles Dickens, El conte de Nadal. El personatge principal, Ebenezer Scrooge, és un avar que odia particularment Nadal i no suporta l’alegria amb la qual els seus conciutadans viuen aquestes festes, ni els captaires que pels carrers van cantant nadales. Però la seva vida dona un tomb la nit de Nadal amb la visita de tres esperits: passat, present i futur. Això el farà reflexionar sobre el seu comportament vers les persones que l’envolten i que, malgrat el seu menyspreu, l’aprecien.

Aquest va ser l’últim espectacle gratuït de l’any programat pel Comú d’Escaldes-Engordany, que malgrat les restriccions sanitàries va tenir una molt bona acollida de les famílies de la parròquia escaldenca.

Programació cultural gratuïta

Enguany, el comú escaldenc ha organitzat tres espectacles familiars gratuïts destinats al públic infantil amb l’objectiu de fer accessible la cultura a totes les famílies. Totes les obres tenen un mateix eix temàtic, la transmissió de valors com ara la solidaritat i el respecte pel medi ambient.  La primera funció va tenir lloc el dissabte 23 d’octubre amb la representació de l’obra ‘Alma’, on es va posar en relleu l’ús indiscriminat del plàstic i va fer reflexionar els espectadors sobre aquest tema. El segon espectacle ‘Mil Bocins de terra seca’ va anar a càrrec de Zipit Company i és una obra que va buscar conscienciar sobre l’ús de l’aigua i el valor de la terra. Finalment, la cloenda va ser amb l’espectacle “Un conte de Nadal”, l’adaptació del clàssic de Charles Dickens, a càrrec de Sim Salabim Teatre.