Caldes, el nou projecte del Comú d’Escaldes-Engordany

La cònsol major de la parròquia escaldenca, Rosa Gili, i la responsable de projectes estratègics del Comú, Montserrat Martell, van presentar, el passat dia 17 de setembre, el nou projecte Caldes. Una proposta que busca revitalitzar i potenciar la part alta d’Escaldes-Engordany.

Foto: Comú d’Escaldes-Engordany / Jonathan Gil

Caldes és una iniciativa multidisciplinària relacionada amb l’art, la cultura, el comerç, el turisme, l’educació, la història, el patrimoni i, sobretot, l’aigua termal i natural de la parròquia. El projecte està centrat en tres eixos fonamentals: l’aigua, la cultura i el comerç de proximitat. Per a fer possible aquesta nova iniciativa, el Comú d’Escaldes-Engordany convoca un concurs per a rebre diferents propostes i projectes.

Montserrat Martell va explicar en roda de premsa de presentació del projecte, que es tracta d’una iniciativa urbana-social, que pretén potenciar tres recorreguts de la part alta d’Escaldes. D’una banda, el que va de Santa Anna, passant pel pont d’Engordany, el roc del Metge, la placeta del Madriu, el pont de la Tosca i el safareig del barri. El segon, que parteix des de Santa Anna, el carrer d’Engordany, la Pelletera i fins a la placeta Engordany; i el tercer, que inclou el parc de la Mola, el passeig del riu i Santa Anna. Segons Martell, aquests recorreguts conformen un mapa d’aquesta part de la parròquia i tenen com a objectiu accentuar la importància de l’aigua termal i natural, i el valor històric de la zona.

La voluntat del Comú és també ampliar els llocs de passeig i l’oferta cultural entorn de l’experiència de l’aigua. A més, s’intentarà desenvolupar el comerç de proximitat al voltant d’aquests tres nous recorreguts, els quals afavoriran als emprenedors i serà una alternativa a Vivand.

Els interessats en participar en el concurs podran presentar les seves propostes, fins al dia 18 de desembre. Es lliuraran premis de 7.900, 3.900 i 1.900 euros, per als tres projectes guanyadors.

Cal ressaltar que, el pressupost per a dur a terme aquesta iniciativa, encara no està definit. La responsable de projectes estratègics del Comú, Montserrat Martell va afirmar que, en tractar-se d’una proposta a tres anys, el pressupost dependrà dels projectes que presentin els concursants.