Les cordes es van fer sentir a la 3a edició del Festival de Guitarra d’Andorra

En el marc de la 3a edició del Festival Internacional de Guitarra d’Andorra, el Centre de Congressos d’Andorra la Vella va acollir, el passat dijous 10 de desembre, un espectacular concert protagonitzat per l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, dirigida per Sergi Vicente, i les solistes, Mariana Carrilho, mezzosoprano i Olga Kobekina, clavicèmbal. Un espectacle solidari en benefici de la Creu Roja Andorrana.

A causa de la situació sanitària actual, a diferència dels anys anteriors, l’edició 2020 es va realitzar en un únic acte i el Centre Artístic Musical, la Grandàlia, encapçalat per Manuel Alonso i Jordi Barceló, va ser l’encarregat d’organitzar aquest esdeveniment.

Durant més d’una hora i mitja, els espectadors van poder gaudir d’un meravellós concert, que va anar a càrrec de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, amb un total de 22 músics en escena, que van fer vibrar les seves guitarres amb obres de Johan Sebastián Bach, Isaac Albèniz, Manuel de Falla i Ignacio Cervantes. Durant l’espectacle, les solistes Mariana Carrilho, mezzosoprano i Olga Kobekina, clavicèmbal, van enlluernar al públic amb la seva estel·lar actuació.

La 3a edició del Festival de Guitarres va comptar amb la col·laboració de Ràdio i Televisió d’Andorra, que va transmetre aquest concert via streaming, a través de les seves plataformes digitals. Cal ressaltar, que l’entrada a l’espectacle va ser lliure amb taquilla inversa, ja que tots els fons recaptats seran destinats a la Creu Roja Andorrana.

Des de l’organització reconeixen que, un dels principals objectius d’aquesta tercera edició del Festival de Guitarres d’Andorra, va ser reivindicar l’important paper de la cultura en la societat, un sector que, igual que molts altres, ha estat fortament colpejat per la pandèmia.

En aquest sentit, el pianista Jordi Barceló i el guitarrista Manuel Alonso, integrants de la Grandàlia, consideren que la cultura és el centre de desenvolupament d’un país i de la seva identitat i que, ara més que mai, s’ha de fer costat a la música i a la cultura del Principat, perquè la cultura no s’atura.

Per a complir amb les mesures de seguretat sanitàries establertes pel ministeri de Salut,  l’aforament del Centre de Congressos es va reduir a un 30% de la seva capacitat.

 

democrates andorra