La Creu Roja Andorrana va tancar una exitosa recaptació de sang

Després de tancar la darrera jornada de donació de sang de l’any, la Creu Roja Andorrana va assolir gairebé 1.300 recaptacions en tot el 2020. En total, unes 400 persones van aportar el seu granet de sorra durant la campanya duta a terme entre els dies 23, 24 i 25 de novembre.

Fotos: SIT Comunicació

Amb el Prat del Roure, a Escaldes-Engordany, com a epicentre de la campanya, la Creu Roja Andorrana, amb el suport del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Govern d’Andorra, Comú d’Escaldes-Engordany, Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i Centre Comercial Andorrà, va recaptar 397 donacions de sang, de les quals van ser efectives 373, una xifra superior a les campanyes realitzades prèviament, els mesos de gener, març i setembre.

Una vegada computada tota la data, es va conèixer que 1.288 persones es van oferir com a donants de sang, de les quals 1.122 van ser comptabilitzades com a donacions efectives. Per  a Joan Saurí, secretari general de la Creu Roja Andorrana, la participació ciutadana i la solidaritat del país, van ser cabdals per poder assolir aquest objectiu. “La gent ha donat molt bona resposta i s’ha mostrat molt contenta de poder participar en aquesta darrera campanya”, va expressar a través d’un comunicat oficial emès per l’entitat.

Entrant en detall, de les dades publicades per la Creu Roja Andorrana, la més recent campanya de donació de sang va comptar amb una participació majorment femenina, ja que el 53,90% dels donants han estat dones. Pel que fa als grups d’edats, les persones d’entre 35 i 44 anys van ser les més representatives, amb un 24,18%.