La Creu Roja Andorrana va presentar el balanç de gestió del 2019, amb resultats molt positius

El passat Dimecres, dia 15 de juliol, en el marc de l’assemblea general de socis, la Creu Roja Andorrana va presentar el balanç d’activitats realitzades durant l’any 2019. Una presentació, que va ser ajornada fins a mitjans de juliol, a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Un balanç amb resultats positiu per a l’entitat, que ha estat participant en primera línia, durant la pandèmia, els últims mesos.

Després de 40 anys des de la seva creació, la Creu Roja Andorrana va celebrar el tancament de l’any anterior, amb un augment considerable de les accions vinculades a l’àrea social i de logística. El voluntariat constitueix la base de totes les activitats i accions que desenvolupa la institució. Els 182 voluntaris, que van formar part del col·lectiu en 2019, van realitzar 13.575 hores, un 13% més que durant el 2018. Pel que fa a l’àrea operativa, va destacar l’ús del transport sociosanitari individual, que va registrar un increment del 119%. D’altra banda, les activitats vinculades al socorrisme, també van registrar un gran increment. L’àrea operativa va intensificar la seva missió de conscienciació de la població i va instal·lar 27 desfibril·ladors a Andorra la Vella. A més, el Centre Nacional de Formació, va realitzar 50 formacions més que el 2018, aconseguint 2.900 alumnes. Mentre que l’àrea d’Intervenció social, que té com a principal missió vetllar per la població i detectar manques socials; va beneficiar durant el 2019 a 1.626 persones. A més, el novembre del 2019, es va impulsar la creació del programa ‘Sempre Acompanyant’, per a realitzar l’acompanyament de la gent gran que viu al nostre país.

Cal ressaltar que, el 2019 va estar marcat per dos rècords. D’una banda, la superació de 500 donacions en la Marató de Sang i 490 nous donants, en el marc de les quatre campanyes de recol·lecció de sang, organitzades al llarg de l’any.

Els socis de la Creu Roja Andorrana van ser un altre pilar fonamental per al desenvolupament de la seva gestió. La seva aportació econòmica va ser imprescindible per a tirar endavant les diverses activitats de la institució i es va convertir en la principal font d’ingressos. L’any 2019, l’entitat va comptar amb l’ajuda de 2.962 socis, amb els quals va recaptar 207.901,41 €. Cal ressaltar que, també van rebre l’aportació de diverses empreses, particulars i anònims, amb les quals es va arribar a més de 47.000 euros. Aquestes captacions permeten a la Creu Roja Andorrana guanyar cada vegada més autonomia financera.

Un balanç marcat per la Covid-19 i les diferents accions sociosanitàries, desenvolupades durant els últims mesos, que li han donat un important protagonisme a l’entitat. Una crisi sanitària, que ha comptat amb la participació de 1.934 voluntaris pertanyents a la institució i 65.000 hores de servei, en només tres mesos.