Lliurament de premis als guanyadors de la 13a edició del concurs Coca-Cola de relat breu

En un acte realitzat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla va fer entrega dels premis corresponents a la 13a edició del Premi Coca-Cola de relat breu d’Andorra.

Fotos: SFGA/JAViladot

Maria Bonafé, Carla Giribet i Laia Martínez es van emportar els primers premis d’aquesta 13a edició. L’acte, que va tenir lloc el dilluns 17 de maig, a més d’estar presidit per la ministra d’Educació, va comptar amb la presència dels patrocinadors de Coca-Cola i Disand i del duet musical format per David Font i Unai Gutiérrez.

El Premi Coca-Cola és un concurs obert a alumnes de 14 anys, de tots els centres educatius del país, que estiguin interessats a escriure un relat breu, en castellà, català o francès, a partir d’una temàtica que se’ls proposa. El concurs es va dividir en una fase inicial, que va comptar amb la participació de més de 800 alumnes, de segon curs de Segona Ensenyança; i una fase final, en la qual es trien dos alumnes que representen a cada classe. A causa de la pandèmia, la Fundació Coca-Cola va facilitar a tots els participants una plataforma digital perquè poguessin escriure els seus relats, sense que haguessin de desplaçar-se a un lloc.

En aquesta 13a edició, 134 alumnes van arribar a la fase final: 69 van escriure en català, 46 en castellà i 19 en francès. Un jurat, format per professors d’aquestes tres llengües, va escollir els finalistes i, un segon jurat, encapçalat pels escriptors Maria Teresa Cairat, Teresa Colom i Albert Villaró van escollir els textos guanyadors.  Els primers classificat van rebre, com a obsequi, un patinet; els segons, una càmera de fotos; i els tercers, uns auriculars.

Guanyadors

Llengua Catalana

Maria Bonafé amb ‘Memòria d’una dona meravellosa’

Ainara Amigo amb ‘Ho sento padrina, però t’estimo’

Cesc Joval Gallart amb ‘Una història des del llit de l’hospital’

Llengua castellana

Carla Giribet amb ‘Una segunda oportunidad’

Paula González de Alaiza (Sense títol)

Andrés Gladkov amb ‘El poder de un lápiz’

Llengua francesa

Laia Martínez (Sense títol)

Irene García amb Le garçon des CD’s