“Mr. Hand Solo” arriba als Cinemes Illa Carlemany

En una sessió especial, a les deu de la nit, i amb la presència de David Aguilar, així com tot l’equip tècnic i artístic, va tenir lloc la presentació del treball documental “Mr. Hand Solo”, a les sales de cinema de l’Illa Carlemany.

Fotos: MoraBanc · Govern d’Andorra · Reinaldo Márquez

Posteriorment a la projecció del documental, el protagonista va realitzar un col·loqui per a conversar amb el públic. “Mr. Hand Solo” és el nom del documental dirigit per Héctor Romance, que té com a protagonista a David Aguilar, un jove andorrà que va néixer amb una malformació al seu braç dret, la qual no li va impedir desenvolupar la seva creativitat i la seva passió pel Lego. Si bé, per a la majoria dels nens és un joc més, en el cas del David, el Lego li va canviar la vida.

Des de molt petit, el protagonista va començar a construir vehicles i jocs amb els blocs d’interconnexió. Temps més tard, i tan sols amb nou anys, va crear la seva primera pròtesi amb 300 peces de Lego i a partir d’aquest moment, mai més va parar. Si bé les seves primeres construccions no eren prou resistents, mai es va detenir i va continuar intentant-ho. Tant és així, que va ser premiat amb el rècord Guinness i es va convertir en la primera persona a crear una pròtesi de braç, 100% funcional, fabricada íntegrament amb peces de Lego. Actualment està treballant en la seva sisena pròtesi.

Recentment, es va consagrar com un dels guanyadors del reallity show “Lego Masters”, produït per Endemol Shine i emès pel canal francès MG, on va demostrar, a la perfecció, el seu coneixement en la construcció d’objectes amb Lego.

David Aguilar és “Mr. Hand Solo” en aquesta increïble història de superació personal, que s’estrena als Cinemes de l’Illa Carlemany en un documental amb una durada de 75 minuts. Un rodatge que promet i en el qual aquest jove estudiant de bioenginyeria, de només 21 anys, li demostra al món, dia a dia, que els obstacles es poden vèncer més enllà de les adversitats.

Més enllà de la seva passió pel Lego, David Aguilar estudia bioenginyeria a la Universitat de Barcelona i és músic d’EDM (Electronic dance music), motiu pel qual es fa anomenar “Hand Solo”. El jove lauredià va indicar que aviat sortirà a la venda un llibre que també retrata la seva història, i que, igual que el documental, espera que pugui ser de molta utilitat per a persones que viuen una situació similar al seu cas.