(+Fotos) Nutrició antiinflamatòria a la 5a edició de la Paella pel Mànec

El passat 3 de febrer es va celebrar la cinquena edició de La Paella pel Mànec, consistent en un taller sobre nutrició antiinflamatòria amb consells nutricionals i elaboració de receptes en directe, pensades per a persones que estan en tractament del càncer. L’activitat va ser organitzada per l’Associació Andorrana contra el Càncer (ASSANDCA) i conduïda per Alice Dénoyers, nutricionista especialitzada en PNI i alimentació antiinflamatòria; l’acompanyava Frank Rodríguez, CEO d’Imporex Salut, empresa andorrana distribuïdora de productes de l’àrea de la salut i el benestar.

Dénoyers va donar pautes d’alimentació saludable especialment adreçades als pacients oncològics, perquè també són aplicables al públic general, deixant clar tant amb les seves explicacions com amb les elaboracions, que “hem de prioritzar els vegetals i els greixos saludables (com l’oli d’oliva, l’alvocat i els fruits secs), la fruita fresca de temporada i la proteïna animal de qualitat.” Aliments senzills i a poder ser de proximitat que, segons la nutricionista, formen la base d’una bona dieta antiinflamatòria i saludable, de la qual tothom se’n pot beneficiar. Alhora, i seguint aquestes premisses, el Frank Rodríguez va elaborar en directe dos tastets, dels quatre que es van presentar als assistents, per il·lustrar les explicacions nutricionals de l’Alice.

L’Alice Dénoyers va explicar també que hem de procurar seguir una alimentació amb aliments naturals o poc processats, i evitar els sucres refinats el màxim possible: “Els sucres afegits són un dels ingredients més inflamatoris que hi ha, i a més també generen una forta addició si es prenen habitualment. Hi ha molta gent que, quan en són conscients i volen començar a reduir-lo els hi és molt difícil i cal anar adaptant-se a poc a poc”. La indústria alimentària sovint envia missatges que poden generar confusió respecte als ingredients, i fer passar per saludable un producte que en realitat, no ho és. Com comenta el Frank Rodríguez, “molts productes indiquen al seu envàs que són sense sucre, per això no vol dir que no portin farines refinades o edulcorants”.

Durant tot el taller, els quasi 70 participants van conèixer els ingredients i les propietats de les quatre receptes elaborades gràcies al Rebost del Padrí i que tots van poder tastar: una crema de carabassa  amb pollastre, cúrcuma i gingebre; una amanida de kale i ceba vermella amb bonítol; un paté de fetge de xai amb romaní i timonets; i un batut amb coco, espinacs i alvocat.

Josep Saravia, president d’ASSANDCA, va explicar que la finalitat de La Paella pel Mànec és fer viure als pacients de càncer experiències positives i enriquidores, on puguin aprendre consells útils aplicables a l’alimentació del seu dia a dia.

Totes les fotos de l’esdeveniment 

Nutrició antiinflamatòria a la 5a edició de la Paella pel Mànec