Ara que tens temps, et proposem el mètode d’ordre de la famosa japonesa Marie Kondo

Marie Kondo és una consultora de l’organització i guru de l’ordre. Autora de quatre llibres sobre l’art d’organitzar, porta venudes uns quatre milions de còpies en 33 estats. Kondo s’ha fet famosa arreu del món pels seus mètodes d’ordre, fàcils i pràctics. Així que ara que tens temps, per què no t’animes? 

El mètode Konmari es basa a llençar tot allò que sigui prescindible, per guardar només el que de veritat necessitem i ens fa feliços. I aquest procés s’ha de fer sense deixar-lo a mitges, és a dir, acabar-ho quan t’hi poses. A més a més, Marie Kondo ens recomana deixar d’organitzar per localització i ubicació i començar a fer-ho mitjançant categories. Això comporta una feina prèvia d’investigació, ja que hem d’ajuntar tots els objectes que tinguem i que formin part de la mateixa categoria, com per exemple llibres, roba o papers, i de cada grup, triar el que realment es vulgui conservardecidint segons el grau de felicitat que ens aporti cada objecte i, un cop acabat el procés de selecció, ordenar tot el que tinguem amb molta més eficiència. Aquí van alguns consells: 

Tenir-ho tot a la vista

Ordenar la roba de forma vertical permet tenir-la tota a la vista i, a part d’això, comporta no haver de desordenar l’armari cada cop que vulguem agafar una sola peça de roba. 

No llençar mai les caixes

Seran els utensilis on es guardarà la roba de forma vertical. 

Els colors són importants

Ordenar mitjançant colors ens ajuda, primer de tot, a trobar allò que busquem de forma fàcil i, segon, és agradable a la vista.  

Més info