La primera fase de crèdits tous, a punt d’arribar a la seva fi

Amb 1.086 sol·licituds resoltes d’un total 1.487 demandes rebudes, la primera fase de crèdits tous està molt a prop de la seva fi, ja que, segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, el nombre de sol·licituds processades durant els darrers dies ha disminuït considerablement.

Foto: SFGA/JAViladot

Avui en dia, el Govern d’Andorra comptabilitza un total de 1.487 sol·licituds de crèdits tous, destinats a ajudar a les empreses a afrontar més còmodament els efectes econòmics de la crisi sanitària. En aquest sentit, s’han donat resposta a 1.086 demandes, de les quals 960 han estat parcialment o totalment estimades, mentre que 126 han estat denegades.

El total sol·licitat ascendeix a 392,6 milions d’euros, però els ajuts que finalment ha atorgat el Govern han estat de 92,3 milions d’euros, que serviran per a cobrir despeses de funcionament de les empreses i autònoms, així com per a refinançar crèdits. En detall, pel que fa a les sol·licituds de crèdits tous per a cobrir despeses de funcionament, s’han demanat 218 milions d’euros, però s’han atorgat 89 milions. D’altra banda, dels 59 milions sol·licitats per a refinançament, s’han lliurat 3,3 milions d’euros.

El ministre portaveu va indicar que, de la totalitat de sol·licituds de crèdits tous, 62 han demanat un import superior al milió d’euros. 120 empreses i autònoms han requerit un import superior a 500.000 euros, mentre que els altres 446 sol·licitants han demanat un ajut inferior a 20.000 euros.

El 24% d’aquestes sol·licituds corresponen empreses del sector de serveis, 23% al comerç, 18% a l’hostaleria i 13% a la construcció. Així mateix, de les dades obtingudes de la primera fase de crèdits tous, el Govern estima que el 43% dels assalariats del país es beneficiaran de manera indirecta de la mesura.

democrates 2023