Especial activitats d’estiu: Ordino, rutes i senderisme

S’acosta l’estiu, els dies càlids, i el senderisme es converteix en una de les millors opcions per a descobrir el país, en família, sols o amb amics. Et presentem possibles opcions per a gaudir d’aquest estiu.

La ruta dels “Estripagecs”

Coneixeràs els sis cims més alts de la vall d’Ordino i els seus estripagecs. Aquests últims són barrots metàl·lics, amb pinxos laterals irregulars, utilitzats antigament en les finestres per a impedir el pas de lladres. Al llarg d’aquests últims anys s’han convertit en part del patrimoni cultural i arquitectònic del país.

La ruta del Ferro

Un camí molt fàcil de fer amb una durada aproximada d’una hora. Es tracta d’un itinerari històric-cultural, que et permetrà descobrir una de les activitats econòmiques més importants de l’Andorra, de finals del segle XIX, l’explotació i comercialització del ferro. La ruta s’inicia en la mina de Llorts i finalitza a l’altura del poble de la Cortinada, davant de l’església que porta el mateix nom.

Ruta del ferro

Llacs de Tristaina

Una ruta d’intensitat moderada que et portarà a conèixer els llacs més importants d’alta muntanya. El conjunt de Tristaina el componen tres estanys: l’estany Primer, el més petit dels tres, situat a uns 2.350 metres, és el que té les aigües més blaves; l’estany del Mig, a 2.300 metres i, finalment, a 2.330 metres, l’estany de Més Amunt, que és el de major superfície. En aquest últim estany, d’aigües més fosques, a l’estiu ens hi podem banyar.

Estanys de Tristaina

Si et quedes amb ganes de més naturalesa

Podràs recórrer el Parc Natural de la Vall de Sorteny, un paradís botànic, amb més de 800 espècies de flors i plantes, on viuen isards, cabirols i senglars. Durant tot l’any s’organitzen excursions temàtiques guiades i rutes ecoturístiques, on podràs descobrir: ocells, papallones i zones Humides; paisatges de circs glacials i boscos vells.

Parc Natural de la Vall de Sorteny

Per als qui prefereixin gaudir de la muntanya de manera diferent

El club Hípic L’Aldosa, t’ofereix la possibilitat de viure una experiència única, a llom de cavall. Si t’agraden els esports, podràs gaudir del Pitch & Putt, a l’Ordino Golf Par 3, situat en la Cortinada. Si tens ganes de conèixer l’art romànic de la parròquia, pots visitar l’àmplia xarxa d’Esglésies, amb les quals compte Ordino, com ara l‘església de Sant Martí de la Cortinada o la Capella de la Casa Rossell. Si tens ganes d’aprendre més i conèixer la cultura d’Andorra, no oblidis fer un volt pels museus de la Miniatura o el museu Postal, que tenen entrada gratuïta durant tot el mes de juny.

Ordino Golf Club