Representació andorrana a la Festa Major de Viana do Castelo

Vuit membres del Grup de Folklore Casa de Portugal representaran el Principat d’Andorra a la Romeria da Senhora d’Agonia, nom amb el qual és coneguda la festa major de Viana do Castelo.

Fotos: GFCP

El pròxim 18 d’agost, Andorra i Portugal enfortiran una miqueta més els seus lligams, aquesta vegada en el marc de la Festa Major de la ciutat de Viana do Castelo, una celebració per a la qual ja s’han inscrit fins a 709 noies, que lluiran els vestits tradicionals d’aquella localitat i de la cultura lusitana.

Amb motiu d’aquesta ocasió tan especial, tindrà lloc la desfilada de la Mordomia –en català, de la Majordomia–, en la qual el Grup de Folklore Casa de Portugal participarà amb vuit de les seves integrants, així com tres residents del nostre país. D’aquesta forma, seran onze les representants d’Andorra a aquesta activitat cultural. Com és d’esperar, l’activitat comptarà amb una molt important presència de participants portugueses, però també hi intervindran persones provinents de França, Espanya, Luxemburg, el Regne Unit i Suïssa.

Les ‘Mordomas’ del Grup de Folklore Casa de Portugal, va informar l’entitat, vestirà la roba tradicional de de Lavradeira, originària de la regió portuguesa de Minho i que representa la pubilla encarregada d’organitzar la festa major del poble, mentre que altres membres portaran el vestits de Morgada, utilitzats en el passat per les senyores de les cases més riques i pròsperes.