Els professionals sanitaris de Cuba s’han incorporat avui al SAAS

Joan Martínez Benazet, Ministre de Salut, ha comparegut avui, com cada dia, a les 13 h, per fer una actualització de la situació a Andorra durant la pandèmia de la Covid-19. 

Fotos: SFGA/JAViladot

Avui, dia 8 d’abril, hi ha 489 casos actius de coronavirus al Principat, dels quals 52 s’han curat i 22 són defuncions. També s’han dut a terme 105 deteccions d’antígens, de les quals 31 han sigut positives. Així i tot, Benazet ha anunciat que no hi ha hagut cap nou ingrés a lUCI per quart dia consecutiu, fet positiu, ja que això demostra que la tendència de les darreres setmanes ha canviat. També ha destacat els sentiments de suport i escalf envers la Bàrbara, una auxiliar del SAAS de 24 anys que, després de ser estubada, ha deixat avui lUCI per passar a planta. 

També s’ha destacat que els 39 sanitaris cubans, que van arribar a Andorra el dia 29 de març, s’han incorporat avui a l’hospital per ajudar als treballadors del SAAS després de rebre diferents formacions. 

Professionals sanitaris de Cuba adherits al SAAS

Una de les preguntes plantejades durant la roda de premsa ha sigut la preocupació per una possible recaiguda un cop comencin a disminuir les mesures de confinament per tal de restablir la normalitat i com podria evitar-se. Benazet ha anunciat que “És un aspecte molt delicat el fet d’anar obrint activitats. Nosaltres, per això, seguirem sempre criteris de prudència. Normalment se sap, al cap de 8 dies, quin és el comportament de l’epidèmia desprès d’obrir una mica l’aixeta, i nosaltres seguirem aquesta metodologia d’anàlisi continuada, setmanal, i en base això, serem més o menys actius en obrir i tancar, sempre seguint uns criteris de molta prudència”. També ha anunciat que les primeres activitats que s’activaran seran els comerços online per evitar, d’aquesta manera, desplaçaments massius. 

Benazet ha tornat a demanar tranquil·litat als andorrans i residents a l’hora d’aconseguir i comprar les mascaretes, ja que el seu abastiment està garantit. S’han d’evitar les aglomeracions davant les farmàcies, ja que hi ha temps de sobres per aconseguir-les i de moment el confinament segueix actiu. 

Benazet durant la roda de premsa d'avui

Més info