Sant Julià de Lòria aposta per una parròquia més sostenible

En el dia d’avui, Sant Julià de Lòria ha presentat el Pla Director del desenvolupament energètic de la parròquia. L’acte ha tingut lloc en el Centre Cultural i de Congressos lauredià, en el marc del programa Sant Julià sostenible. Un projecte que el Comú va encarregar, a començaments d’any, a BMS Consultoria Estratègica by Bomosa Fundació, el qual ha servit per a conèixer les emissions de carboni que es produeixen en els edificis i serveis comunals de la parròquia.

Fotos: Anna Farrús

“L’objectiu d’aquest programa és convertir Sant Julià de Lòria en una parròquia referent en el món de la sostenibilitat, i en l’àmbit de les energies renovables, perquè els altres comuns puguin seguir l’exemple” ha afirmat el Cònsol Major, Josep Majoral.

Les primeres mesures que es prendran estan vinculades al canvi de les fonts d’energies que reescalfen els edificis comunals, substitució de la flota dels vehicles actuals per elèctrics i canvis en l’enllumenat públic.

Majoral ha explicat que el pla de sostenibilitat estarà a l’abast de tots els ciutadans o empreses que desitgin consultar-lo. La proposta preveu el canvi de les bombetes al·lògenes a LED, la transformació cap a la mobilitat elèctrica i sostenible, i la creació d’un camp fotovoltaics, entre altres accions. Majoral ha admès que el pla apunta a dinamitzar econòmicament la parròquia.

La presentació d’aquest projecte ha comptat amb la participació d’una cinquantena de persones. El Cònsol Major ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents. Posteriorment, Manuel Enrique Figueroa ha realitzat la conferència inaugural sota el nom “El món, abans, durant i després de la Covid-19”. D’altra banda, en la taula rodona, s’ha debatut sobre els “Reptes i oportunitats produïdes per la Covid-19 en temps de sostenibilitat i medi ambient” i s’ha presentat la ponència “Sant Julià de Lòria, cap a una parròquia sostenible” en la qual ha participat el secretari d’Estat, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, entre altres. El tancament de la jornada ha anat a càrrec de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó.

democrates 2023