Quatre dies de pura festa a Sant Julià de Lòria

La parròquia de Sant Julià de Lòria va celebrar, com ja és tradicional per aquestes dates, la Festa Major, concretament el passat mes de juliol. Una celebració atípica, que va tenir lloc del 24 al 28 de juliol, a causa de les mesures de seguretat imposades per la crisi sanitària, però que es va poder adaptar a la situació actual per a poder-se portar a terme. Els lauredians van gaudir de quatre dies intensos de pura festa.

Fotos: Comú de Sant Julià de Lòria

Les activitats que es van desenvolupar a la Festa Major van estar pensades per a tota la família i, principalment, per als més petits de la casa. Per a evitar concentracions multitudinàries, el Comú de Sant Julià va repartir per tot el poble les diferents propostes, prioritzant els llocs exteriors com ara la plaça de la Germandad, l’aparcament del Prat Nou, la plaça del Solà i el Centre Esportiu, entre altres.

L’obertura de la Festa Major va anar a càrrec de la Ràdio Festa Major, al voltant de les 19 hores del dia 24 de juliol, en el dial 97.7 FM. Els cònsols de la parròquia i els consellers van participar d’una divertida xerrada. La música va obrir el foc amb Madretomasa, que van brindar un impecable concert. La festa va continuar el dia 25 amb activitats a l’aire lliure, de les quals van poder gaudir els més petits, com ara gimnàstica aquàtica, tenis taula, el Trenet, l’Aigua Fest, el Trial de Fontaneda i altres espectacles familiars. L’Associació Andorra Lírica i Els Punkers Love The 80’s van omplir de música els diferents racons de la parròquia. El que no va poder faltar va ser la tradicional Missa Major, a càrrec de Mossèn Pepe Chisvert, celebrada el dia 26 de juliol a l’església parroquial, la qual va estar presidida per les autoritats de la parròquia. El ball de la Marratxa i de la Dama Blanca van protagonitzar la jornada de la celebració el dia 27 de juliol,  igual que l’audició de sardanes i els espectacles de màgia, a càrrec de Gelicadabra, amb Fèlix Brunet. La cloenda de la festa va tenir lloc el dia 28 de juliol, amb els grups musicals Son de l’Havana, Dancing Feet amb Lali BeGood i, a les 23 hores, amb el Castell de focs artificials que anunciaven la fi de les festes, des de Terra Bogada.

Una gran celebració, diferent de la d’anys anteriors, però plena d’activitats per a tota la família, que es va poder desenvolupar sense inconvenients, gràcies a l’esforç realitzat pel Comú de Sant Julià de Lòria i de tots els presents, ja que van ser respectuosos amb totes les mesures de seguretat suggerides per les autoritats sanitàries.