Vehicles i conductors protagonitzen una divertida jornada de Sant Cristòfol

El passat divendres, dia 10 de juliol, es va celebrar a Sant Julià de Lòria, la tradicional diada de Sant Cristòfol, patró dels conductors. Mossèn Pepe, el rector de la parròquia laurediana, va ser l’encarregat de beneir a tots els vehicles i conductors que es van acostar a les portes de l’Església Sant Julià i Sant Germà. Una benedicció que es va fer sentir, des de les primeres hores del matí i fins a tocar el migdia, mitjançant els eufòrics clàxons dels conductors, que a més de rebre la benedicció es van emportar la medalla del patró, un obsequi que es repeteix any rere any.

Fotos: César De Pablos

“Fidels a la tradició a Sant Julià de Lòria, com a la resta del país, celebrem a Sant Cristòfol, el patró dels conductors. Com cada any, taxistes, camioners, cotxes d’autoescoles, vehicles del Comú i famílies, passen per aquí per a complir amb aquesta tradició”, va explicar Mossèn Pepe. “És una diada per a reflexionar sobre la responsabilitat en la conducció, perquè podem beneir des d’aquí, però si el conductor no és responsable, no serveix de res. És un binomi com les matemàtiques, benedicció i responsabilitat en la conducció”, afegeix Mossèn Pepe.

La resposta de la gent per a celebrar la diada va ser molt positiva. El Mossèn explica que tots els vehicles han seguit les mesures de seguretat, que marquen les autoritats sanitàries, respectant les distàncies de seguretat i, sobretot, va admetre que la protecció de l’aigua beneïda sempre acompanya. “Després de tres mesos de confinament, tots teníem ganes de tornar a trobar-nos. Aquests moments de trobades són una benedicció i serveixen per a donar gràcies a Déu i a la vida”, comenta el Mossèn.