Un centenar de parelles van córrer a la II OTSO Trail Dog d’Encamp

El passat 25 d’abril, Encamp va acollir un centener de parelles (amo i gos), que van demostrar tot el seu potencial a la segona edició de l’OTSO Trail Dog, cursa que enguany va comptar amb un 35% de participants provinents de l’estranger.

Fotos: César De Pablos

II OTSO Trail Dog d’Encamp

Lladrucs, salts i cues agitades van marcar l’inici de dues curses emocionants –de 3 i 9 quilòmetres–, en les quals, amos i cans, van recórrer diferents punts de la parròquia encampadana. Quant a la cursa de 3 quilòmetres, Quim Llorc i el seu gos Trasto van ser els més ràpids de la categoria masculina, mentre que Emma Soto i Boira van arribar primers entre els seus pars femenins.

II OTSO Trail Dog d’Encamp

Xavier Jové i Gares, amb un temps de 45 minuts i 15 segons, van ser els primers a completar el circuit de 9 quilòmetres, per consagrar-se com a campions de la classificació general masculina. Per la seva banda, amb un registre de 52 minuts i 50 segons, Sabrina Solana i Loud, es van emportar el títol de la classificació general femenina.

Encamp, parròquia esportiva

L’any passat, Encamp va ser guardonada com a ‘Millor vila europea de l’esport’, un reconeixement atorgat per ACES Europa, vista la capacitat de la parròquia per acollir activitats esportives en un context advers com ara el generat per la pandèmia.

II OTSO Trail Dog d’Encamp

Si bé la pandèmia encara hi és, i el guardó ja és un fet tangible, Encamp continua fent una aposta ferma per a activitats esportives i lúdiques per a tota la família. “L’any passat, abans de la pandèmia, vam poder celebrar la primera edició de l’OTSO Trail Dog”, va recordar Laura Mas, cònsol major de la parròquia, qui va valorar molt positivament la segona edició d’una cursa que es torna molt popular. “Veiem amb bons ulls que la gent pugui anar a la muntanya a fer recorreguts, especialment amb la seva mascota. Tot i la pandèmia, veiem com un èxit que es puguin fer aquestes activitats que generen moviment turístic a Andorra. Volem que Encamp sigui una parròquia de referència a nivell esportiu”, va expressar.

Durant els dos dies previs a l’OTSO Trail Dog, la plaça dels Arínsols va ser la seu del ‘Village’ de la competició. Allà, visitants i competidors van poder col·laborar amb les associacions animalistes Laika i GoSOS, provar els productes de la marca de suplements esportius Namedsport, gaudir de les demostracions d’acrobàcies de Kissos Andorra i dels productes per a mascotes de la botiga Multicans.

Jordan Malamute a la 'OTSO Trail Dog d’Encamp