Vall Banc renova el patrocini amb Assandca amb un nou pla d’accions

El director general de Vall Banc, José Luis Dorado, i el president de l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca), Josep Saravia, han signat un nou contracte de col·laboració pel qual l’entitat bancària aporta a l’associació 17.500 € per dur a terme durant el 2021 un seguit d’activitats per a la prevenció i detecció precoç del càncer.

Les dues entitats mantenen des de 2017 convenis de col·laboració anual que preveuen la celebració de grans esdeveniments repartits al llarg del calendari, per  enguany la dificultat per organitzar activitats dirigides a un gran públic les ha dut a canviar el model presencial tradicional per un de virtual.

Aquest nou format consta de dos elements. D’una banda, una campanya de conscienciació sobre la detecció precoç que comptarà amb un espot televisiu i nombroses accions a les xarxes socials, i, de l’altra, el llançament d’un repte als ciutadans perquè adoptin durant una setmana una sèrie d’hàbits saludables que els ajudin a prevenir el càncer.

Aquest pla d’accions es dona a conèixer avui, 4 de febrer, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, i cada acció s’iniciarà en dies igualment assenyalats en relació a la malaltia. La primera s’activarà el 31 de març, Dia Mundial contra el Càncer de Colon; la segona, l’11 de juny, Dia Mundial contra el Càncer de Pr stata; la tercera, el 19 d’octubre, Dia Mundial del Càncer de Mama; i l’última, el 17 de novembre, Dia Mundial de Lluita contra el Càncer de Pulmó. En cadascuna d’aquestes ocasions es proposaran reptes relacionats amb la prevenció de la tipologia de les afeccions.

Així, a més de canviar d’un format presencial a un de virtual, també varia el fet que es posa l’accent en la detecció precoç i que es dedicarà atenció a diversos tipus de càncer als quals Assandca no havia dedicat fins ara campanyes específiques, com el de colon, el de pr stata i el de pulmó.

La relació de Vall Banc amb Assandca ha tingut com a fruit activitats com La Paella el Mànec, una jornada sobre alimentació durant el tractament del càncer que es desenvolupava el mes de febrer amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer; Andorra Contra el Càncer, un esdeveniment solidari de lleure, salut i esport que es feia per primavera, i diverses accions amb motiu del Dia Contra el Càncer de Mama, com xerrades amb la participació d’especialistes mèdics i assistencials o el Pop Art Contra el Càncer.