Blau i Vermell, un duet emergent amb molt talent

Després de debutar com a grup a la Cala Laurediana, la Mar i l’Eugènia, conegudes artísticament com a Blau i Vermell, continuen fent passos ferms per enlluernar amb el seu talent els diferents públics i auditoris del Principat. A les cantants, que van coincidir per primera vegada a l’Esbart Laurèdia, ara fa 3 anys, no els falten ímpetu, determinació, ni ganes de triomfar.

Fotos: César De Pablos

Mar i Eugènia, de 13 i 15 anys, respectivament, són les dues noies que donen vida a l’agrupació musical Blau i Vermell, que, durant l’estiu, es van guanyar el públic de la Cala Laurediana, en un entranyable concert on van coquetejar amb les cançons més sonades del pop. Si bé aquest recital de debut ha estat una fita molt preuada per a les jovenetes, aquest no és l’únic objectiu on tenen posada la seva mirada.

Inspirades per les interpretacions de celebritats de la mida d’Adele i Ed Sheeran, o per exponents més propers com ara Nil Moliner i Fito & Fitipaldis, les Blau i Vermell deuen part de la seva passió per la música a dos dels seus professors: el Juli Barrero, en el cas de l’Eugènia, i l’Oriol Vilella, en el cas de la Mar. Però, si bé aquests formadors musicals han marcat molt bona part de la identitat i essència de les joves artistes, l’interès per la música és quelcom que han cultivat des de casa.

La Mar, que estudia a l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma, és guitarrista, gràcies en bona part a la influència de la seva mare i el seu avi, ambdós hàbils amb aquest instrument. El germà de la Mar també és músic i s’ha muntat un estudi a la seva habitació. L’Eugènia, per la seva banda, estudia al Lycée Comte de Foix i toca el piano clàssic, des que tenia 11 anys; als 13, es va apuntar a classes de cant, mentre que va començar a endinsar-se en el món de l’acordió diatònic, un instrument tradicional portuguès conegut com a concertina. I si ja en tenia prou, l’Eugènia preveu iniciar-se com a guitarrista durant els pròxims mesos.

Sobre la seva primera experiència davant d’un públic tan multitudinari, la Mar confessa que, “en principi, ens vam prendre tot amb molta calma, encara que estàvem preparades. Però, tot just arribar el dia del concert, em vaig posar molt nerviosa perquè va ser el meu primer concert en públic”; així i tot, va ser capaç d’impressionar a tothom amb els seus acords de guitarra. Formada a l’Espai de Música Moderna, l’Eugènia ja comptava amb una mica més d’experiència sota els reflectors, ja que, anteriorment, va interpretar l’himne nacional en un partit del MoraBanc Andorra. De fet, durant la quarantena, va delectar els seus veïns amb la seva veu i el seu talent amb el piano.

Malgrat que les Blau i Vermell encara avaluen les seves possibilitats acadèmiques i professionals de cara al futur, tenen molt clar que no es volen desenganxar de la seva vena artística. Un somni, o més aviat un objectiu traçat, és poder oferir un concert en el marc del festival Jambo Street Music, una cita que ha servit de trampolí a diferents músics del Principat d’Andorra.