Quatre espectaculars nits de vídeo mapping en dos edificis emblemàtics del Principat

En el marc de la Saison Culturelle 2020-2021, l’ambaixada francesa a Andorra, en col·laboració amb el Festival Ull Nu, van programar, de manera conjunta, la projecció de dos vídeo mapping, durant quatre nits, en dos edificis emblemàtics del país.

Fotos: Festival Ull Nu · Dona Secret

Per aquest motiu, la façana de Casa de la Vall, a la Plaça del Consell General i la de l’hotel Santa Anna, a la plaça Copríncep es van omplir de llums, colors i sons, amb les creacions, en vídeo i mapatge, del col·lectiu ARCAAN i de l’artista Jeremy Oury, que van presentar les seves obres Emmersive a Andorra la Vella, els dies 8 i 9 de desembre, i Prism, l’11 i 12 del mateix mes, en la parròquia escaldenca.

El mapatge d’Emmersive va oferir una exploració de diversos espais del microcosmos, a través de quadrícules basades en arquitectura de la Casa de la Vall, amb una dominància de colors brillants com ara el verd maragda i el porpra, típics de les imatges de Synthwave.

En aquest sentit, el col·lectiu ARCAAN fomenta els processos d’escriptura paral·lela d’imatge i so. Gràcies a les seves creacions, cada edifici i espai immersiu es converteix en un laboratori visual i sonor per al col·lectiu, propici per a l’aparició d’una nova gramàtica artística.

D’altra banda, Prism, mitjançant l’ajuda d’una banda sonora aèria i sincronitzada, així com la rotació permanent del prisma, va jugar amb la imaginació de l’espectador, interrompent els moviments de construcció i desconstrucció, fins que el catalitzador va reunir tots els raigs de llum per a transformar-los en un element únic. Aquesta presentació va ser desenvolupada per Jeremy Oury, la qual combina habilitats sonores i visuals per a crear instal·lacions úniques i promoure una nova visió de les arts digitals. El seu objectiu és situar a l’espectador en el centre d’un univers virtual, minimalista i pertorbar la seva percepció de l’espai.

Dues projeccions diferents, que van mantenir atents a tots els espectadors que els van presenciar en les quatre nits de vídeo mapping.

democrates andorra