L’ambaixada de França va celebrar la festa nacional a porta tancada

El passat 14 de juliol, l’Ambaixada de França va celebrar, a porta tancada i de manera atípica, la seva festa nacional a causa de la situació provocada per la Covid-19. La festivitat va estar presidida per l’ambaixadora francesa, Jocelyne Caballero, qui deixarà el seu càrrec el mes vinent i va comptar amb la participació d’importants representants de la vida política del país, com ara el Cap de Govern, Xavier Espot i la síndica general, Roser Suñé, entre altres. Però, en aquesta oportunitat es va prescindir de la presència de la societat civil i dels mitjans de comunicació.

Fotos: SFGA/CEsteve – Comú Escaldes-Engordany / Jonathan Gil

Enguany, la crisi sanitària ha obligat l’Ambaixada francesa a realitzar un festeig amb un nombre més reduït de persones, per a respectar les mesures de seguretat sanitària imposades pel Ministeri de Salut.

Durant l’acte, l’ambaixadora de França, Jocelyne Caballero va oferir un discurs d’agraïment a tots els que van estar en primera línia, durant la crisi sanitària. També, va ressaltar l’enfortiment dels llaços entre França i el Principat, durant la pandèmia i, a més, va indicar que França continuarà fent costat al país en la negociació d’acord d’associació amb la Unió Europea.

Finalment, durant el seu discurs va realitzar un repàs a la seva gestió ressaltant la visita del Copríncep francès Emmanuel Macron. També, va destacar alguns aspectes vinculats a l’àmbit educatiu, com ara l’ampliació del Lycée Comte de Foix, a Ciutat de Valls. Una proposta educativa, que es posarà en marxa en el transcurs de l’any 2021-2022 i, que facilitarà la formació en hoteleria i turisme, informàtica, entre altres, per al batxillerat. A més, va destacar un projecte pedagògic per a potenciar al Lycée, que oferirà un millor servei d’orientació perquè els alumnes andorrans vegin França com un destí per a cursar els estudis d’ensenyament superior. Respecte a la reducció en la franquícia del tabac, va indicar que caldrà esperar que es prenguin les mesures definitives, ja que és un tema molt sensible per a tots dos països i en el qual existeixen interessos compartits.

Un discurs que ha estat marcat pel seu comiat, ja que el pròxim mes d’agost culminarà el seu mandat.