Jean Ba Poux, de campió de tennis a emprenedor

El campió de tennis andorrà Jean Ba Poux ha encetat una nova carrera com a empresari d’esports, centrat en el pàdel i el tennis, les disciplines que millor coneix. Ha posat en marxa a la Massana, un club privat i diverses escoles al Principat que van començar a funcionar ja l’any passat. L’èxit l’està acompanyant.

Està retirat de l’alta competició?

Aquest mes de juny he jugat els Jocs del Mediterrani, porto casi 20 anys representant Andorra i sempre ha estat un orgull fer-ho. El problema és que ara tinc molta feina amb les escoles i el club de la Massana, i això no em permet entrenar per estar al nivell que voldria per competir a nivell internacional. Ja tinc 37 anys i faré un pensament.

Jean Ba Poux tennista
Foto: Emma Poux
És ara un moment de transició?

Ara em dedico bàsicament a la gestió professional del meu negoci, que m’ocupa moltes hores. Han estat 2 anys de transició però a dia d’avui no em penedeixo gens de la decisió que vaig prendre, ja que les coses estan funcionant molt bé.

Cap a on vol portar el club de la Massana?

Vull crear una base sòlida d’alumnes i de socis al club. De moment tinc una pista de tennis i dues de pàdel, ara cobrirem una de les pistes de pàdel i a mitjans de l’any vinent farem una pista més de tennis. El meu objectiu és anar creixent poc a poc i amb seny. Hem arribat a superar els 100 socis, però no vull anar gaire més enllà. La meva idea és evitar l’overbooking. Vull crear un ambient molt familiar, el mateix que jo havia viscut de petit. Al club, a banda de les pistes hi ha una zona chill-out amb sofàs. La setmana passada vam fer una vetllada amb música en directe, érem més de 80 persones.

“Vaig posar en marxa els primers campus d’estiu a la Massana l’any passat i aquest any hem duplicat el nombre d’alumnes”

tennista Jean Ba Poux
Foto: Emma Poux
Quan val fer-se soci?

Val 34,50 euros al mes, no hi ha quota d’entrada i oferim quotes especials per a les parelles, empreses, famílies, i els nens menors de 10 anys no paguen.

Com han funcionat els campus d’estiu?

Molt bé! Estic molt content, en total han passat més de 200 nens i nenes durant l’estiu, arribaven a les 9h del matí i marxaven a les 17h. A banda del tennis fem altres activitats lúdiques com per exemple la piscina, tot i que el nostre campus està molt enfocat al tennis.

Jean Ba Poux
Foto: Emma Poux
Quants monitors sou?

Durant el curs som tres monitors, el Damià, l’Òscar i jo mateix. Ens dividim entre les tres escoles, la Massana, Caldea i el Serradells. Estic encantat amb ells, són grans professionals. A l’estiu fem campus i contracto a més monitors ja que la gran afluència d’alumnes ho requereix.

Es considera més empresari que esportista?

Tampoc és això… Però de fet ara estic fent una formació en gestió de clubs, una titulació específica de la qual m’hauré d’anar a examinar a Madrid. A banda del títol, crec que és una experiència molt interessant per oferir als alumnes i als meus socis del club la màxima experiència i professionalitat  .