Dormir entre vinyes en haima de luxe: l’experiència més especial de Llopart

Aquest passat cap de setmana Llopart va acollir una jornada especial de Glàmping entre vinyes i observació astronòmica. L’experiència, que va englobar des de dissabte a la tarda fins diumenge migdia, va oferir als visitants una descoberta diferent del celler penedesenc. Després d’una visita guiada amb degustació de vins tranquils i escumosos ecològics de la mà de l’equip d’enoturisme de la casa, els assistents van ser acompanyats fins a les vinyes de Les Flandes, al bell mig de l’entorn silvestre de la finca privada de Can Llopart de Subirats, un indret catalogat com a Espai d’Interès Natural on els esperaven les haimes que la Judith i l’Esther Zaragoza, de Zenith Experience, els havien preparat per a una nit màgica. Allà van gaudir d’un sopar durant la posta de sol i, en arribar la nit, l’astrofísic Kike Herrero, de Iolo Planet, va oferir una passejada des dels astres més brillants de l’univers fins a la foscor més llunyana: constel·lacions visibles i la seva mitologia, planetes, la Lluna, galàxies, així com algunes claus per orientar-se de nit.

Amb la sortida del sol van poder gaudir de les vistes d’un mar de vinyes retallat contra les muntanyes de Montserrat a l’horitzó i, després d’agafar forces amb un esmorzar bufet servit al campament, el grup va descobrir l’origen singular del subsòl miocènic de les vinyes de Les Flandes.

El glàmping, que uneix els conceptes càmping i glamur, és una experiència 100 % propera, sostenible i responsable que se suma als esforços de Llopart per a proposar activitats originals, respectuoses amb el medi ambient i que permetin connectar amb la natura de la finca.

L’equip de Llopart està organitzant una segona edició puntual d’aquesta experiència tan especial de cara a la tardor, per tal de poder gaudir dels colors ocres, grocs i marronosos del paisatge de vinya d’aquesta època de l’any.

Si algú en vol més informació, trobarà un formulari on deixar la seva consulta a la pàgina web del celler: llopart.com/activitats

Sobre Llopart

Llopart és un celler familiar històric situat a les muntanyes de Subirats. La família Llopart és una de les nissagues amb més tradició vinícola al Penedès, que s’inicia al segle XIV segons documenta un pergamí en llatí del 1385. Les seves 100 hectàrees de vinyes de muntanya creixen en sòls miocènics de les muntanyes d’Ordal, a una alçada entre 240 i 420 m sobre el nivell del mar.  Les més velles, plantades fa quasi 90 anys, es troben en una àrea inclosa en el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya (PEIN). El celler s’ha especialitzat en l’elaboració de vins escumosos, fent especial èmfasi en les llargues criances i el Brut Nature, i compta també amb una línia de vins tranquils i most ecològic. Llopart és membre cofundador de Corpinnat, la marca col·lectiva que distingeix els grans escumosos elaborats al cor del Penedès, amb raïm autòcton, 100% ecològic, veremat a mà i vinificat a la propietat.