Llopart, des de 1887 fent els millors vins

La història Llopart comença a escriure’s cap a l’any 1385. Un document escrit en llatí deixa constància que, un 7 de gener de 1385, Bernat Llopart rebia la cessió d’unes vinyes situades en l’actual Heretat de Can Llopart de Subirats. Des de llavors, els fets demostren la relació ininterrompuda entre la família Llopart del Penedès i la viticultura. Una tradició que es va estendre al llarg de 26 generacions, fins als nostres dies

Si bé, durant diversos segles els Llopart van compaginar el cultiu de productes tradicionals del Mediterrani, va ser a finals del segle XVIII,  que es van dedicar exclusivament a producció vitivinícola.

Cap a l’any 1887, Pere Massana va decidir etiquetar el seu vi escumós amb el nom de la casa principal que tenia a Subirats, Llopart, una etiqueta que, fins al dia d’avui, es continua mantenint i vesteix a totes les ampolles de Llopart.

Amb el pas dels anys, la marca va anar creixent i consolidant-se cada vegada més en el mercat. A principis dels anys 50, Pere Llopart i Vilarós, seguint la tradició familiar, va convertir a Llopart en un dels escumosos de més alta qualitat i de reconeixement internacional. Un vi d’elaboració artesanal, que manté l’essència de les terres i les vinyes on es produeixen.

El celler elabora al voltant de 490.000 ampolles anuals de vins, escumós i tranquil, posant especial èmfasi en les llargues criances i el Brut Nature.

Recentment, la revista estatunidenca Wine Spectator, ha reconegut al Rosé Brut de Llopart entre els millors 100 vins del món, situant-se en el lloc número 51 del rànquing. Aquesta distinció, Wine Spectator, la realitza sobre la base dels vins tastats durant tot l’any 2019, dels quals, només 100, destaquen per la seva qualitat.

El compromís per la qualitat del celler es constata en la diversitat de premis tant nacionals com internacionals que any rere any reconeixen els escumosos i vins tranquils de Llopart. Darrerament la Guía Peñín ha valorat tots els escumosos presentats a la guia amb puntuacions que van dels 90 als 95 punts; també han obtingut dues medalles, una d’or i una de plata (per l’Original 1887 i pel Leopardi, respectivament) al prestigiós tast internacional Champagne & Sparkling Wine World Championships, on prenen part tastadors de perfil tant conegut com Essi Avellan i Tom Stevenson. A més, el certamen de vins ecològics de la Rioja, ECOVINO, també ha volgut premiar el Leopardi amb el Gran Ecovino de Oro, i el Most Flor de Xarel·lo amb l’Ecomosto de Plata.

Llopart forma part de Corpinnat, la marca col·lectiva que neix per a distingir els grans espumosos elaborats en el cor del Penedès, amb raïm autòcton, 100% ecològic, i recollides a mà.