Cervesa gastronòmica &AND, un producte particular

La cervesa gastronòmica &AND és certament molt especial. Elaborada a Andorra de la mà d’Ivan García, l’únic andorrà llicenciat al Basque Culinary Center, aquest producte està gaudint d’una gran acceptació.

Fa només uns mesos que la cervesa &AND ha sortit al mercat, i la seva acceptació ha estat excepcional. És una de les primeres cerveses gastronòmiques d’Europa i que està assentant les bases per posicionar Andorra de cara a l’exterior com a país productor de cervesa gastronòmica.

En aquest sentit, dins els plans d’&AND a curt termini està la sortida a l’estranger per ser presents a Catalunya en una primera fase i després al sud de França, uns mercats força diferents a l’andorrà que seran tractats de forma particular en els propers mesos. D’aquesta manera l’empresa donarà el primer pas per fer realitat el missatge que podem llegir a les etiquetes de les cerveses &AND, From Andorra to The World.

D’altra banda i per fer front a la demanda de producte mantenint sempre la seva qualitat, &AND ha augmentat la capacitat de producció de cervesa des dels 2.000 litres mensuals actuals fins als 4.000.

Fàbrica Cervesa &ANDÉs un projecte familiar, amb la fàbrica ubicada a Santa Coloma, on elaboren dues cerveses, una de rossa, molt suau i refrescant, de 4,2º, ideal per a l’aperitiu, i una altra de torrada, de 6,3º, per acompanyar els menjars o fins i tot per fer el ressopó. Marida molt bé amb carns i també amb xocolata. El seu “best line” és “Craft Beer & Other Pleasures”, és a dir, cervesa artesana i altres plaers, la qual cosa vol dir que el seu treball no s’atura amb l’elaboració de la cervesa, sinó que la volen maridar amb altres productes culinaris per amplificar el plaer de la bona cuina.

També organitzen visites guiades a la fàbrica, les portes de les seves instal·lacions estan obertes a tots els amants de la cervesa i de la gastronomia, per tal de fer descobrir als visitants tot el procés d’elaboració. La visita finalitza amb una degustació. Aquestes trobades han propiciat ja un grup de seguidors, The &AND Friends. A la seva web, www.andgaradel.com, es pot accedir a temes  gastronòmics relacionats amb la cervesa i Andorra, establiments d’interès per gaudir d’un bon àpat, comentaris sobre excel·lència al món cerveser i els llocs on es pot adquirir o degustar la cervesa &AND.