Restaurant Versalles, l’estil i la cuina de sempre amb una nova direcció

El restaurant Versalles emprèn un camí nou, a partir del mes de maig, sota la direcció de Pep Ramos, el director de l’Era d’en Jaume.

El restaurant Versalles és un establiment reconegut al país des de la seva creació, fa més de quaranta anys, al Centre Històric d’Andorra la Vella. Va nàixer com un restaurant especialitzat en cuina francesa i al llarg dels anys ha mantingut aquest estil, tan característic, que li ha donat la seva personalitat.

Avui, empren un canvi de rumb, pel que fa a la seva gestió, de la mà de Pep Ramos, que ja coneixem de fa temps per ser el responsable de l’Era d’en Jaume. En Pep, un professional de llarga experiència en el món de la restauració, ens confirma que el canvi de gestió no implicarà gairebé cap canvi en el Versalles, ja que continuarà amb el xef que hi ha estat exercint els, gairebé, darrers 30 anys.

Façana Restaurant Versalles
Foto: Paula Cristina

Què és el que demana i seguirà gaudint el client quan va al Versalles? Un plat estrella és l’steak tartare de bou, destacant l’acompanyament de patates xips casolanes fetes al moment. També són prou conegudes les ostres gratinades amb foie, o els caragols de borgonya a l’estil francès, que se serveixen sense closca.

Un altre plat típic de la gastronomia francesa és el boeuf bourguignon, que també és un reconegut plat del Versalles, de la mateixa manera que ho és la brotxeta de corder amb arròs indonesi. Pel que fa a les postres, trobem el famós coulant de xocolata, les crepes, o la Tarta Tatin amb Calvados, entre d’altres.

Sala del Restaurant Versalles
Foto: Paula Cristina

En relació a l’oferta de vins s’hi pot degustar des de vins francesos, com els Bordeaux o els Côtes de Provence, fins xampanys, com el Billecart-Salmon o el Roederer, però també vins espanyols, amb una gamma molt variada i de tots  els preus. També tenen diversitat d’aigües minerals i de cerveses belgues i franceses.

Tal com confirma en Pep Ramos, han volgut preservar la mateixa carta, el mateix estil, i tan sols introduiran algun petit canvi en la decoració, però sempre mantenint les característiques pròpies del restaurant, amb la seva terrassa oberta al llarg de tot l’estiu.

Restaurant Versalles. Cap del Carrer, 1. AD500 Andorra la Vella. Telèfon +376 821 331