Signum, la màgia de la cervesa artesana

La cultura de la cervesa està present a tot arreu; polítics, celebrities i persones comunes comparteixen la passió per aquesta beguda, que Signum sap dominar amb mestria. T’oferim la possibilitat de conèixer com va sorgir aquest concepte que combina la cervesa artesana amb un local molt modern.

Com i quan va néixer Signum?

Signum va néixer el 2018, després de quatre anys de feina constant per poder assolir un producte amb l’equilibri ideal per als amants de la cervesa de màxima qualitat.

Propietaris de Signum Andorra
Perquè heu apostat per un sector que sembla estar cada dia més saturat?

No creiem que sigui un sector saturat, sinó que està en el moment de major auge, on els consumidors demanden qualitat i valoren els productes naturals. Signum creix, dia a dia, i és el resultat de l’afany d’innovar i donar un nou enfocament, apostant per la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I).

Què us diferencia de la resta de productors?

Hem enfocat la nostra cervesa perquè surti al món. Els nostres coneixements tècnics i acadèmics ens han donat la possibilitat de crear un producte quin sabor és acceptat i valorat internacionalment.

Interior cerveseria artesanal signum
Quines varietats de cervesa teniu?

Elaborem 6 estils de cervesa: la Bohemian Pilsen Lager tipo txeca, que es diu Signum Austral; la  Honey Wheat Ale, una cervesa tipus alemanya, de nom Dolç Caprici; l’American Pale Ale, que és una cervesa afruitada, anomenada Alquimia; la Dunkles Bock, amb maltes torrades, tipus alemanya, que es diu Wunder; la cervesa Porter Nitro Stout d’estil irlandès, que es diu Olé Brune, i la cervesa tipus belga Belgian Strong Ale, que es diu Abadia.

Quants premis heu guanyat?

El 2019 ha estat l’any en el qual hem començat a recollir el fruit de l’esforç que hem estat fent durant els darrers anys. Vam guanyar la medalla d’or al Barcelona Beer Challenge, amb un guardó que va qualificar la Signum Abadia com a la millor cervesa Belgian del sud d’Europa. També vam aconseguir la medalla d’or al prestigiós concurs internacional European Beer Challenge, celebrat a Londres, que va qualificar la Signum Abadia com a la millor cervesa Belgian Strong Ale d’Europa. Als World Beer Awards, considerats com els Oscars de la cervesa, també fet a Londres, vam aconseguir que, com a país, ens donéssim el reconeixement al Top 10 de les millors cerveses belgues del món.

Terrassa de signum a Encamp
Com veieu el futur de la cervesa andorrana?

Per la nostra part, com a empresa andorrana, seguirem treballant perquè internacionalment ens continuïn considerant com el país que té una de les 10 millors cerveses d’estil belga.

Quina relació hi ha entre l’art de produir cervesa i la pintura?

Així com un artista és capaç de transmetre sensacions amb la seva obra, fer una cervesa amb un gran sabor també es podria definir com a una obra d’art. Hem acollit exposicions al nostre local i seguirem donant suport, tant als artistes com a la resta de sectors del país amb els quals puguem col·laborar.

Signum | Av. de Joan Martí, 31. AD200 Encamp | +376 830 730