Vins ecològics, salut i benestar

El primer celler de l’Estat Espanyol que va començar a treballar amb pràctiques de producció de vins ecològics va ser Albet i Noya, dins la DO Penedès, a finals dels anys 70.

Aquesta feina consisteix en treballar la vinya mantenint l’equilibri natural dels ecosistemes, sense tractaments químics -llevat del coure i el sofre-, fent prevenció només quan és necessària, utilitzant adobs naturals de bestiar també ecològic i dels propis residus de l’elaboració del vi, com les rapes o els sarments, i tots els seus hàbits són conscients sempre del respecte a la natura.

Vins ecològics 3 MacabeusTot i ser els pioners en decidir-se per a aquest canvi i malgrat que avui en dia és molt habitual trobar cellers ecològics, el camí va ser molt dur, convivint amb la incomprensió i crítica dels seus conciutadans i fins i tot el menyspreu del seu raïm per suposades raons de falta de rigor sanitari.

Tot plegat va impulsar la família a desenvolupar els seus propis vins, i avui podem trobar al mercat una gamma extensa d’escumosos i vins, tots ells de gran qualitat i fins i tot amb varietats recuperades de gran interès, com la Marina Rión o el belat, fruit de la gran passió que mou la casa i la seva aposta per la innovació.

Equip del celler Albet i NollaEl “3 macabeus” és el vi a copes al Restaurant del Llac dels Pessons, un vi fet del raïm de tres parcel·les diferents de macabeu vell plantat en vas, i vinificades per separat, que es combinen en el vi final en el qual trobem frescor, volum i certa presència, aromes de fruita blanca i fruita carnosa, elegant i seductor!