10 consells de salut per a les dones

En qüestions de salut, homes i dones no som iguals, a nosaltres, certes malalties ens afecten molt i hem de cuidar-nos més. Descobreix la guia definitiva de salut amb 10 consells específics per a la dona.

Contra la cistitis

Una alimentació adequada contribueix a prevenir l’aparició de la cistitis. Per evitar-la et convé una dieta molt diürètica, amb aliments rics en aigua que aportin les vitamines necessàries per reforçar el sistema immunològic. Es recomanen especialment els nabius, ja que contenen antocianines.

Un sostenidor de la teva talla

Més d’un 70% de les dones fa servir una talla de sostenidor inadequada, especialment de la copa. No fer servir la talla corresponent pot ser causa de molèsties, dolors i fins i tot d’enduriments que es poden confondre amb tumors.

Per la síndrome premenstrual

Els àcids grassos essencials han demostrat ser molt eficaços contra les molèsties de l’SPM. Els trobes en el peix blau i la fruita seca.

No al restrenyiment

Del 20% d’espanyols que pateixen restrenyiment un 90% són dones. Per evitar el restrenyiment segueix una dieta sana rica en fibra. Per assolir els 35 g al dia recomanats, incorpora fruita (com el kiwi) a l’esmorzar i als àpats principals i opta, sempre que puguis, per aliments integrals. Les llavors, com les de lli, rosella o sèsam, també són una gran font de fibra.

Contra els fogots

La soja, el trèvol vermell i el ginkgo biloba contenen isoflavones, que prevenen i alleugen les sufocacions. També ajuda limitar el consum d’alcohol i cafè.

Beure aigua contra la retenció

La retenció de líquids és un dels problemes més freqüents de la dona. Encara que sembli estrany, beure aigua permet eliminar líquids, i amb ells les toxines acumulades a través del sistema excretor (ronyons i suor, fonamentalment).

Aliments per eliminar líquids

I a més de beure aigua, s’ha de prendre aliments amb propietats depuratives i que t’ajudin a eliminar toxines i líquids. Per exemple cireres, síndria, carbassó, api…

Iode per a la tiroide

Segons l’OMS, és bàsic que les dones prenguem 150 micrograms diaris de iode, per mantenir el bon funcionament de la glàndula tiroide. La seva manca pot provocar un problema metabòlic de la tiroide. Pots trobar-lo, en la sal iodada, però també en l’alga kombu, l’alga wakame, el bacallà, la tonyina, la sardina o el salmó.

Cansada i irritable… I si et falta ferro?

Els homes en necessiten 8 mg de ferro al dia, mentre que les dones en requerim 18 mg, per compensar el que perdem durant la menstruació. Per evitar mancances, que provoquen fatiga, cansament i falta de concentració, s’han de prendre aliments que en tinguin, com la carn vermella magra, les escopinyes, la xocolata, les cloïsses, les llenties o les ametlles.

Dieta equilibrada pel teu cor

Durant la menopausa disminueixen els estrògens, el què provoca que el sistema cardiovascular de la dona respongui de forma diferent a l’excés de greixos, generant de vegades molt colesterol. Per això, cal seguir una dieta rica en fruita, verdura, peix, ous, fruits secs i lactis baixos en greixos.

democrates andorra