Digues-li adeu a aquests quilos de més

Has augmentat alguns quilos de més? No t’entren els pantalons? La samarreta et marca més la panxa? Estàs més inflat/a? No et preocupis, nosaltres t’apropem alguns consells pràctics perquè recuperis la teva silueta, de manera ràpida i saludable, mantenint una dieta equilibrada.

Els experts assenyalen que les vacances, el temps lliure major a l’habitual i el descens per uns dies de l’estrès, contribueixen a cometre alguns excessos i, en molts casos, a oblidar-nos, gairebé per complet, de la nostra rutina i de la dieta equilibrada. Per aquest motiu, és comú guanyar uns quilos de més després de les vacances.

Si vols dir-li adeu a aquests quilos de més, para atenció a les següents recomanacions. El que has de tenir en compte és que no existeixen receptes màgiques, així que hauràs d’esforçar-te i posar de la teva part per a poder-ho aconseguir. El primer que has de fer és organitzar novament la teva rutina i modificar alguns dels teus hàbits alimentaris.

Claus per a eliminar aquests quilos altre postvacances

-Desintoxicat

Per a eliminar toxines i reduir els alts nivells de colesterol pots triar una dieta rica en fruites i verdures, i beure molta més aigua que l’habitual. Els vegetals i fruites que es recomanen són: la carxofa, els créixens, els plàtans, l’alvocat, la remolatxa, l’all, la poma i les prunes, entre altres alternatives. D’altra banda, el consum d’aigua t’ajudarà a depurar l’organisme, a través dels ronyons i el fetge. A més, t’aportarà altres beneficis com ara, millorar la circulació sanguínia. També pots optar per ingerir sucs de fruites antioxidants, que siguin naturals i no envasats, sense sucres afegits. És recomanable fer la dieta durant, almenys, 24 hores per a equilibrar novament l’organisme.

-Organitza la teva rutina

És important que reprenguis els teus horaris i adquireixis l’hàbit de menjar cada dia en el mateix horari. Així evitaràs el picotejo innecessari fora de les hores estipulades. Desdejuna lleuger amb infusions, cereals i fruites per a començar el dia més lleugera.

-Redueix el consum de sal

D’aquesta manera, evitaràs la retenció de líquid en l’organisme i consumeix, com hem esmentat anteriorment, més líquid. Els especialistes suggereixen, almenys, dos litres d’aigua per dia.

-Mastega almenys 40 vegades el que menges

La masticació del menjar marcarà el ritme de la teva digestió i farà que aquesta sigui més llarga o més curta. Els experts en salut recomanen mastegar almenys 40 vegades cada mos que ens emportem a la boca. La correcta masticació no sols ajudarà la nostra digestió, sinó que també augmentarà la quantitat de calories que el cos crema i absorbirà millor els nutrients.

 -Dorm

Si bé la necessitat de dormir és diferent per a cada organisme, els especialistes en salut recomanen dormir entre 7 a 9 hores al dia. Recorda que descansar és un aspecte fonamental per al teu estat d’ànim, el teu aspecte personal i, sobretot, la teva pell.

-Fes exercici

Progressivament reprèn l’activitat física. Tingues en compte que el cos, després d’uns llargs dies de relaxament no té la mateixa vitalitat, per la qual cosa no has de forçar-lo massa. Has de començar amb una rutina d’exercicis senzilla perquè els músculs s’adaptin novament a l’entrenament.

-Controla el teu pes 

No controlis el teu pes diàriament. Mesura els teus progressos a  la balança, de manera gradual, en la mesura que vagis incorporant nous hàbits alimentaris, així com l’activitat física diària.

-Sopar lleuger

Evita els aliments processats i prioritza les amanides, els vegetals i sopes. Recorda menjar almenys amb una hora d’antelació abans de ficar-te al llit.

Ara ja no tens excuses, els resultats dependran de tu i del teu esforç. Davant de qualsevol consulta o inquietud, no dubtis a acudir al teu metge.