Cintura més fina? És possible… amb 5 ingredients màgics!

Els carbohidrats i els greixos també estan inclosos en aquesta llista de la compra ‘efecte ventre pla’. Les primeres receptes en les quals gairebé tothom pensa quan es vol aprimar, suposen incloure una dosi extra de verdures i reduir el consum, tant de greix com d’hidrats de carboni, la sorpresa és que pot ser que aquesta fórmula no sigui del tot la més adient.

A través de diversos estudis, la ciència ha demostrat els superpoders que amaguen alguns dels aliments quotidians: com ara la guaiaba, una fruita detoxificant que ajuda a prevenir les digestions pesades; o la civada, l’esmorzar a què s’han aficionat les més esportistes, ja que aporta un gran efecte saciant. Però també hi ha ingredients que afavoreixen un ventre pla i, sorprenentment, no encaixen ni de lluny en la definició de ‘menjar lleuger’. Alvocats, fruits secs, llenties … Descobreix els imprescindibles del teu menú de setembre, si vols desinflar-te, després dels excessos estiuencs.

Lluny de tractar-se d’una qüestió de vanitat, tenir un ventre pla és sinònim de salut, ja que hi ha moltes malalties lligades a un excés de greix abdominal. Per seguir la dieta de la cintura de vespa, la ciència assenyala als 5 aliments que mai han de faltar a la teva llista de la compra, ingredients coneguts per la seva capacitat per reduir la inflamació, eliminar la retenció de líquids o reduir el tipus de colesterol conegut com ‘dolent’.

1. Alvocat
Els alvocats s’han convertit en un dels superaliments amb millor fama dels últims anys i moltes celebrities els prenen per prevenir l’envelliment prematur, gràcies a la seva riquesa en el tipus de greixos ‘bons’. Aquest fruit conté antioxidants, fibra, vitamines i minerals, com ara el potassi, famós per la seva acció detoxificant. A més, en una investigació publicada per l’American Society for Nutrition, es va descubrir, després d’estudiar a 111 persones durant 3 mesos, que aquelles que van menjar alvocat van reduir el percentatge de greix abdominal, al contrari que les que no ho prenien, que no van notar cap canvi en aquest aspecte.

2. Llenties
Tot i que les llenties s’associen a un dinar contundent i no a tenir un ventre pla, la veritat és que la ciència ha demostrat just el contrari, mitjançant un estudi publicat a la revista especialitzada Obesity Society. Durant aquesta investigació es va comprovar l’eficàcia d’afegir fibra soluble en la dieta, per reduir el greix abdominal: per cada 10 grams d’aquesta fibra, decreixia l’acumulació de greix en aquesta zona un 3,7%. Una tassa de llenties aporta uns 14 grams de fibra i també és font de proteïnes, dues propietats amb les quals també aconsegueixen que et sentis sadollada per molt temps.

3.Salmó
Ni pollastre ni gall dindi, la proteïna d’origen animal que més ajuda a reduir ‘panxeta’ és el salmó salvatge. La raó és que nombrosos estudis han descobert que un dèficit de vitamina D en sang és sinònim de problemes ossis i està lligat a un augment del percentatge de greix en el cos en general així com de la secció abdominal en particular. I la bona notícia és que uns 100 grams de salmó aporten el 80% de la quantitat diària de vitamina D recomanada.

4.Fruits secs
Sabies que científics del govern nord-americà han descobert que la fruita seca ajuda a tenir el ventre pla? Segons les dades que van extreure dels hàbits d’alimentació dels ciutadans, aquells que prenien uns 10 grams de 3 tipus diferents de fruita seca al dia, tenien una cintura més estreta que els que no ho feien. Pistatxos, nous, ametlles, anacards … Són snacks ideals per prevenir la fam entre hores i també el millor complement per a les amanides estiuenques.

5.Farines integrals
El cinquè i últim integrant d’aquesta llista, amb el qual mantenir el ventre pla, és present en el pa, l’arròs o la pasta, això sí, en la seva varietat integral. La prova de la seva efectivitat la van demostrar els 2.800 participants del Framingham Heart Study de la Universitat de Boston, ja que, els qui van prendre aquest tipus d’aliments, van veure reduït el greix visceral i, al contrari, aquells que prenien farines blanques comprovaven com augmentava. Això sí, en aquest cas sempre cal recórrer al control de porcions per no disparar la quantitat de calories que es consumeixen diàriament: prendre menys en dies poc actius i al contrari.