Els imprescindibles per a la teva rutina antienvelliment

La pell, no només ens separa i ens protegeix de l’exterior, també ens comunica amb ell. La bellesa i la salut de la pell són intrínseques a l’ús dels pèptids i dels factors de creixement en els teus cosmètics. 

Per Elena Lafuente | Foto: @elisabethserra

Tant els pèptids com els factors de creixement són principis actius cosmètics que es classifiquen com a optimitzadors de qualsevol rutina cosmètica facial. Els pèptids són petites cadenes d’aminoàcids. De forma natural al nostre organisme trobem pèptids involucrats en la regulació de diferents processos metabòlics. En l’àmbit cosmètic, els pèptids poden imitar parts de proteïnes presents a l’organisme com ara alguns amb acció bòtox-like, o bé poden dissenyar-se de manera computacional per interaccionar amb un receptor concret i realitzar una acció. 

Quina funció tenen els pèptids? 

Trobem pèptids que modulen la contracció muscular relaxant de les arrugues d’expressió, pèptids que modulen la síntesi de melanina i pigments obscurs o pèptids que indueixen la síntesi de components estructurals de la dermis com ara el col·lagen i l’elastina. 

On trobem els factors de creixement? 

Els factors de creixement són proteïnes senceres que trobem de manera natural a la nostra pell, formades per llargues cadenes d’aminoàcids i amb una estructura tridimensional concreta. Els factors de creixement són missatgers moleculars que activen certes funcions de les cèl·lules amb què interaccionen. En l’àmbit cosmètic són interessants aquells que actuen sobre queratinòcits i fibroblasts induint l’augment de la síntesi de col·lagen i de glicosaminoglicans que proporcionen la força i elasticitat a la nostra pell. 

És important triar aquells factors de creixement que han estat sintetitzats imitant l’estructura tridimensional dels nostres propis factors de creixement. 

Tant els pèptids com els factors de creixement es caracteritzen per ser actius d’una alta puresa i amb un perfil de seguretat molt elevat. Això els permet una millor tolerància, fins i tot, per pells amb tendència sensible 

SingulaDerm, una línia cosmètica per excel·lència 

Tot això fa que siguin uns actius completament recomanables per a la teva rutina cosmètica. Si voleu descobrir una línia cosmètica que formuli amb aquests principis actius, SingulaDerm és la marca pionera i experta en pèptids i factors de creixement. L’elevada concentració de les seves fórmules i els innovadors sistemes d’alliberació converteixen SingulaDerm en la marca cosmètica de referència d’aquests tipus d’actius.