5 remeis naturals per tractar les al·lèrgies

Arriba la primavera i amb ella les al·lèrgies. Perquè no sempre que fem un esternut, aquest és símptoma d’un refredat. Us proposem remeis naturals per mitigar-les i tractar-les.

Helichrysum

Una infusió d’helichrysum un parell de cops al dia és un bon remei per a les persones que acostumen a patir al·lèrgies primaverals. Aquesta planta es coneix també com a sempreviva. Conté olis essencials i té propietats sedatives i estimula la circulació. La infusió es prepara amb una culleradeta de flors per 150 ml d’aigua. La deixeu refredar i us la podeu prendre amb una mica de sucre.

al·lergies helicrisoConsolda

La consolda major és ideal per calmar la urticària produïda per una reacció al·lèrgica. És una planta cicatritzant, desintoxicant, emol·lient i astringent, a la vegada que regenera els teixits. Per aprofitar al màxim les seves propietats medicinals, s’utilitzen les arrels i les fulles. Prepareu-la en infusió, amb una culleradeta de plantes per cada 150 ml d’aigua. Deixeu-la reposar 20 minuts abans d’aplicar-la.

al·lergies consoldaHerba blenera

L’herba blenera o trepó, és una planta molt útil per tractar la tos que sovint es produeix per l’al·lèrgia. Una infusió de les seves flors ajuda a fluïdificar la mucositat, calmar la tos i el mal de gola. Es recomana filtrar bé el líquid, cal fer una decocció amb 25 grams de fulles i flors per cada litre d’aigua.

al·lèrgies herba bleneraMalva

La malva és molt utilitzada en la medicina popular a causa de les seves múltiples propietats. La rel, les fulles i les flors posseeixen principis actius. És antiinflamatòria i calma la tos. Com a prevenció, una infusió de malva dos cops als dia és una bona teràpia antial·lèrgica.

al·lèrgies malvaOrtiga

Pot ser que us sorprengui que parlem d’una planta que molts associen a una mala herba. El cas és que ajuda a disminuir els símptomes de l’al·lèrgia primaveral, sobretot combinada amb la cúrcuma i la vitamina C. La raó és que conté substàncies antiinflamatòries que contraresten l’efecte de la histamina, una de les substàncies implicades en la reacció al·lèrgica. Es pot prendre de moltes maneres, se’n pot fer sopa, amanides o infusions. Però aneu amb compte en manipular-la crua, millor posar-se guants. Un cop bullides, ja perden el seu poder ortigant.

al·lèrgies ortiga