The Swing Girls, fans dels 50

Fanny Pérez, l’eurovisiva Susanne Georgi i Mar Capdevila són, des del gener 2018, The Swing Girls, una proposta per traslladar-se musicalment i visualment als anys 50. Des de llavors, no han parat de fer concerts per tot el país.

The Swing girls a l'hotel Hermitage
Foto: Josep Segura

El projecte té el seu origen fa deu anys, després d’un concert en què van veure que les seves veus funcionaven juntes. La presentació la van fer només després de tres mesos d’assajos, i l’èxit va ser contundent. Des d’aquell dia, van ploure les propostes, i el grup ha ofert ja nombrosos concerts, sobretot a Andorra, tot i que també han actuat més enllà de les fronteres del país. Els concerts d’Encamp i d’Escaldes-Engordany aquest estiu passat, van ser memorables.

Les noies són prou conegudes al món musical del país, tant la Mar Capdevila, com la Fanny Pérez i l’eurovisiva Susanne Georgi. Les Swing Girls han triat un format que trasllada a d’altres èpoques, on el gènere musical fa un recorregut pels grans èxits a partir dels anys 50 i acaba amb les cançons més recents, després de repassar diferents dècades.

Concert The Swing Girls
Foto: Josep Segura

La posada en escena és espectacular, ja que llueixen una indumentària “vintage”, molt original, una rèplica exacta de la moda femenina dels anys 50, on no només destaca la seva feminitat, sinó també l’elegància. La conjunció de les tres veus és perfecta, cadascuna amb el seu registre, i el resultat sedueix el públic assistent, que viu tot un espectacle.

The Swing Girls aposten per un repertori d’èxits, amb versions de temes d’Aretha Franklin, Cher o Tina Turner, entre d’altres.