Una nova protectora d’animals va néixer a Andorra: GosSOS

GosSos és una nova associació andorrana impulsada per la fundació Bomosa. Es tracta d’una organització, sense ànims de lucre, que té com a objectiu principal la cura dels gossos abandonats, maltractats o amb necessitats especials. GosSos vetlla per la defensa, respecte i protecció dels animals del país i del medi ambient. L’associació s’encarrega de donar suport veterinari i buscar casa d’acolliment per a aquells animals que ho necessiten. També, l’adopció responsable de gossos és una altra de les importants fites que persegueix.

El president de GosSos, Guillermo Cervera, afirma que, mitjançant la creació d’aquesta entitat, GosSos pretén ser una associació protectora d’animals de referència al país. Per tal motiu, convida a tota la població del Principat a formar part d’aquest projecte. La presentació oficial de la GosSos es farà després de la temporada d’estiu.

Projectes de la fundació

En l’actualitat, GosSos està treballant en vuit projectes, un dels principals està vinculat a la gestió de l’abandó de gossos, sigui temporal o definitiu i es basa a donar suport a les famílies que no es puguin fer càrrec del subministrament de l’alimentació bàsica de les seves mascotes. Altres projectes estan relacionats amb l’adopció responsable de gossos, perquè puguin tenir una segona oportunitat i trobar una família responsable que els aculli en la seva llar.

Programa d’ajudes veterinàries i col·laboració en l’apadrinament

Una altra activitat que desenvolupa l’associació està vinculada amb la formació. Es realitzaran jornades d’adopció en el transcurs de l’any per a donar visibilitat a aquells animals que estiguin en una casa d’acolliment, així com als que estiguin disponibles en la Gossera Oficial, per a afavorir l’adopció d’aquests. A més, es faran cursos i conferències, en les diferents escoles d’Andorra, amb l’objectiu de conscienciar als alumnes sobre la tinença responsable de mascotes i la protecció del medi ambient. L’entitat treballarà en conjunt amb les diferents associacions del país. Finalment, es faran campanyes de recollides d’aliments, tant entre particulars com a empreses.

Tots poden contribuir amb la causa

Els qui se sentin identificats amb la causa poden col·laborar amb l’associació de diferents maneres, sigui com a soci, amb un donatiu, mitjançant la Responsabilitat Social empresarial, com a patrocinadors del projecte de defensa i solidaritat dels animals o com a voluntari, aportant i col·laborant amb la protectora d’animals, amb el temps que li puguis dedicar, des de passejos fins a l’organització d’esdeveniments o tasques administratives pròpies de l’associació.

En l’actualitat, l’associació està buscant ‘cibervoluntaris’ o ‘Guau influencers’, és a dir persones amb molts amics o seguidors a les xarxes socials, que contribueixin a donar visibilitat a les campanyes de conscienciació de gossos amb l’etiqueta #Somosgossos.