Laika va traslladar la 2a Fira Animalista d’Andorra al pla digital

Després de l’èxit que va suposar l’organització de la primera Fira Animalista d’Andorra, celebrada l’any passat a La Massana, Laika no es va pensar dues vegades la possibilitat de presentar-ne una segona edició. Enguany, l’esperada trobada de defensors dels drets dels animals, es va celebrar a través de les xarxes socials.

Del 3 al 10 d’octubre, l’associació Laika va organitzar la 2a Fira Animalista d’Andorra, a través de diferents plataformes digitals. Inicialment concebuda com a un esdeveniment presencial, obert i participatiu, amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar la població sobre la tinença responsable d’animals, però, a causa de l’enduriment de les mesures sanitàries a Andorra, l’organització es va veure obligada al replantejament de l’esdeveniment.

Per arribar a la quantitat més gran de persones, Laika va fer servir els seus canals digitals, en especial Instagram, amb transmissions en directe amb professionals i especialistes de diferents àmbits del món de la veterinària i el tractament ètic dels animals. Hi van participar, Cristiana Martins, amb una xerrada sobre teràpies assistides amb gats; Rosa Aguilera, terapeuta felina i especialista en conducta felina; Mireia Antich, voluntària de Laika i UBGats; la interiorista Estefania Bellera, que va abordar la compaginació entre el feng shui i el benestar de les mascotes; Ramón Garcia, que va analitzar el component holístic dels gats; i Maribel Vila, especialista en teràpies assistides amb gossos, així com altres participants.

Un dels temes d’importància tocats pels especialistes va ser l’orientat a la prevenció d’accidents domèstics, amb el metge veterinari Marc Juanati com a protagonista. El cicle de xerrades va cloure el passat 10 d’octubre, amb una retransmissió en directe des de la gatera oficial d’Andorra, que actualment és regentada per Laika i el seu equip de voluntaris.