I va arribar Coachella 2019… una passarel·la poc convencional

La catalana Rosalia s’ha graduat amb nota a Coachella, el santuari de la cultura ‘hipster’. Un concert incontestable, barreja de l’excitant fusió del flamenc i les músiques urbanes. El desert californià s’ha rendit davant el seu talent, i també, davant el seu eclèctic estil.

Avui, els grans festivals de música, i Coachella, sens dubte n’és el màxim exponent, són els nous aparadors de la moda internacional. Del que es porta i del que no, del que és cool, i del que ja és història. Per això, no és d’estranyar la meticulositat amb què influencers i gurus de la moda preparen els seus looks.

Concert a Coachella 2019Mesos de preparatius s’adverteixen darrere dels estilismes més sofisticats, aparentment descuidats, híper produïts o extravagants del públic que participa i es deixa veure en aquests esdeveniments.De la mateixa manera que la moda convencional ha generat les col·leccions creuer que il·lustren el temps entre estacions, i les col·leccions càpsula per a les quals es genera un nombre limitat de looks, que només es poden adquirir durant un temps limitat, els festivals de música s’han convertit en una mena de passarel·la on el denominador comú és no deixar res a l’atzar. Tot s’hi val per donar visibilitat a l’esdeveniment, a un mateix i publicitar les marques patrocinadores, tot plegat transcendint les fronteres del que és purament musical.

Coachella és l’esdeveniment musical que reuneix més ‘influencers’ i cares famoses

En els últims anys el cartell ha anat evolucionant i el festival ha esdevingut un reflex dels estils musicals més actuals, passant de ser un referent de l’indie i el rock a un escenari més comercial on la música urbana i el pop han reclamat el seu espai.

Divendres 12 d’abril es va donar el tret de sortida a una edició que, principalment, serà recordada com aquella en la qual la música llatina va envair el gran festival.

Rosalía va ser un plats forts de la primera jornada i a ritme de ‘Malamente’ o del seu últim gran hit ‘Con altura’ va portar la seva fusió de flamenc i música urbana al més alt.

Però, a Coachella, no s’hi va només per la música. Fet i fet, de vegades sembla que la música sigui el decorat que permet exposar estilismes, pentinats a través d’Instragram, i amb l’icònica sínia de fons.

Models com Gigi Hadid o Alessandra Ambrosio són algunes de les que no hi solen faltar. Enguany, també hi hem pogut veure l’actriu Vanessa Hudgens o la filla petita de Will Smith, Willow. Aquests són alguns dels ‘looks’ més destacats…