400 treballadors argentins esperen per tornar al seu país

Ahir a la nit, el ministre Portaveu, Eric Jover, va confirmar la defunció de dos nous pacients a causa de la Covid-19, un fet que situa en 12 les morts per aquesta malaltia al nostre país. Igualment, va anunciar la cooperació entre el Govern i Ski Andorra per a retornar 400 temporers argentins al seu país d’origen.

Amb la confirmació de quatre nous òbits, durant el dia d’ahir, dels quals dos van ser informats pel ministre Joan Martínez Benazet en una al·locució prèvia, el nombre de decessos causats per la Covid-19 es va incrementar un 50 %. En total, el coronavirus ja suma 12 víctimes des que va començar la crisi sanitària al nostre país. Eric Jover, com a ministre portaveu i representant del Govern d’Andorra, va fer arribar el seu missatge de condol i solidaritat als familiars i amics de les víctimes.

Mentrestant, Jover va explicar que, actualment, el Govern i Ski Andorra treballen conjuntament per a agilitzar el retorn de 400 treballadors argentins, que figuraven com a empleats de les diferents estacions d’esquís del país. Malgrat tot, l’espai aeri de l’Argentina es troba restringit per les autoritats locals, però els esforços del Govern d’Andorra han avançat en el tancament d’un acord amb Air France i les autoritats argentines, perquè tots els treballadors puguin tornar a la ciutat de Buenos Aires en un vol que surt des de Tolosa amb escala a París.

Igualment, el també ministre de Finances, va explicar que Andorra Turisme i el Govern estudien estratègies per atraure nous turistes al país, una vegada acabi la crisi sanitària que també afecta el teixit econòmic del Principat. Els ciutadans d’Espanya i França, en ser els països limítrofes i més propers a Andorra, són els públics objectius que Andorra Turisme considera oportuns per a incentivar-los a visitar el nostre país. El Cirque du Soleil, per la seva banda, va manifestar al Govern la seva incapacitat per a produir un espectacle en condicions, envers les limitacions vinculades a la presència activa de la pandèmia. Per tant, Eric Jover va informar que el Ministeri de Turisme i la companyia canadenca van acordar un ajornament de les actuacions fins a l’estiu de 2021; el contracte es desplaça, llavors, als anys 2021 i 2022.

Les persones que han perdut la seva feina també van ser un punt d’interès de la roda de premsa oferta ahir a la nit. El ministre portaveu va recordar que, a través del lloc web www.govern.ad/coronavirus, aquells ciutadans que hagin perdut el seu lloc de treball es poden registrar per a informar les autoritats de la seva situació. De moment, hi ha 324 usuaris inscrits i, en aquest sentit, Jover va confirmar que el Govern estudiarà els casos de manera individual per donar una resposta òptima a cada persona.

democrates andorra