AAMA, el compromís d’ajudar els afectats d’Alzheimer

L’associació Andorrana per la Malaltia d’Alzheimer (A.A.M.A.), té com a objecte principal contribuir a que els afectats d’Alzheimer mantinguin una qualitat de vida digna i donar suport als familiars i cuidadors.

Logo AAMA alzheimer andorraL’AAMA treballa diàriament per oferir nous cursos, xerrades i tallers pels familiars i cuidadors, a més de proposar teràpies pels propis malalts. A dia d’avui l’associació ha aconseguit: crear un grup de suport per a familiars i cuidadors, proporcionar concerts de bols tibetans (tant als socis de l’associació com a les residències del Principat), cedir gratuïtament un botó geolocalitzador i col·laborar amb Fundació Jacqueline Pradère per poder organitzar una conferència sobre musicoteràpia pels malalts.

Personal de l'ONG Alzheimer andorraA més, a curt termini posaran en marxa el projecte esmentat de musicoteràpia de la mà de Quim Salvat, una teràpia assistida amb gossos impartida per ICAP Teràpia, un projecte amb adolescents i avis anomenat “Envellir junts”, vàries sessions de “coach” per a familiars i cuidadors de la malaltia i varis tallers, xerrades i conferències relacionades amb la malaltia, tant a nivell nutritiu com a nivell mèdic i terapèutic.

Ponència AAMANo obstant, l’associació té un objectiu que porta exposant fa temps, i no és un altre que obrir un centre de dia on els malalts d’Alzheimer puguin acudir diàriament de matí al vespre per rebre teràpies i tractament continuat, un centre on les famílies tinguin la tranquil·litat de saber que el seu malalt està sent atès plenament per la malaltia que té, i on s’estan cobrint totes les necessitats que li puguin sorgir ja sigui tant a través de logopedes, psicòlegs i fisioterapeutes, com per altres especialistes necessaris per la seva cura diària.

Llibre un passat i un futur presents alzheimer andorraI és per aquest projecte que estan treballant, i parlaran amb qui sigui necessari per exposar-los la necessitat d’aquest, donat que al 2050 hi haurà un 30% més de persones al món que la pateixin, a més de tenir en compte que la seva simptomatologia ha d’estar tractada individualment. És necessari que el país obri els ulls i vegi la realitat dels centres sociosanitaris, on tenen barrejades a persones amb casuístiques i necessitats diferents, on els professionals, per més que posin el seu empeny i es formin per ser eficients, no poden abastir totes aquestes particularitats.

I per això l’associació demana que lluitem junts per aquests malalts, perquè mai se sap si en un futur a una altra persona li tocarà més de prop i requerirà els mateixos serveis que els que demanen pels malalts d’Alzheimer en l’actualitat.

Per recaptar fons, l’associació té a la venda l’antologia de relats “Un passat i un futur presents” i una cançó de Quim Salvat que s’anomena “21 set”.