Acció Feminista reivindica el dia de la dona amb un acte a la plaça del Consell

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, l’associació Acció Feminista Andorra, encapçalada per Antònia Escoda i Aurora Baena, ha realitzat, aquest migdia, la lectura del manifest feminista, a la plaça del Consell, posant l’accent, principalment, en la igualtat de gènere, la despenalització de l’avortament i la modificació del codi penal en delictes de violència de gènere.

Fotos: Noelia Farias

La concentració, que ha tingut lloc a la plaça del Consell, passat el migdia, ha comptat amb la participació de més d’una cinquanta de persones, vestides de color lila, que ha fet acte de presència, amb algunes pancartes reivindicatives que han fet al·lusió a aquesta data tan important. També ha comptat amb la presència del Cap de Govern, Xavier Esport; el secretari d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons; la cap de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Ministeri d’Afers Socials, Mireia Porras i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol; entre altres autoritats.

Posteriorment a la lectura del manifest, i amb l’objectiu de complir amb les mesures de seguretat sanitària, les organitzadores han agraït el suport dels presents i han sol·licitat al públic que es desconcentrés per a evitar aglomeracions.

Antònia Escoda, presidenta d’Acció Feminista Andorra, ha assenyalat que, mitjançant la lectura del manifest, s’ha realitzat un repàs de tot el que pretenen que inclogui la futura llei d’igualtat, “no sols volem el suport polític en aquest acte, sinó també que ens donin suport mitjançant la llei” ha manifestat Escoda.

Escoda considera que la Covid-19 ha estat una circumstància, que ha posat en evidència la situació en la qual es troben moltes dones, no només en l’àmbit en laboral, sinó també en diferents sectors en els quals es desenvolupen. “És necessari disposar de més eines per a poder combatre la violència de gènere i corregir conductes discriminatòries” ha afirmat la presidenta d’Acció Feminista.

D’altra banda, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, i la llevadora referent, Cristina Pérez, han comparegut,  aquest matí, per presentar el balanç anual del Servei d’Atenció Integral a la Dona (SIAD), que es va posar en marxa el 2 de març del 2020.

La principal novetat d’enguany és el fet que la píndola de l’endemà se subministrarà gratuïtament al mateix SIAD, a Urgències i a la Consulta Jove del SAAS. A més a més, aquest any s’introdueix la formació continuada de les llevadores del país. Pel que fa al funcionament del SIAD, des de la seva entrada en funcionament, fins al dia d’avui, 8 de març del 2021, Pérez ha exposat que s’han atès 21 dones, d’entre 16 i 45 anys.