Encamp va celebrar el dia de la dona treballadora amb ‘Elles #cosasdechicas’’

En el marc de la celebració del dia internacional de dona treballadora, el Comú d’Encamp va acollir, el passat cap de setmana, dies 5 i 6 de març, dues sessions amb entrades exhaurides, de l’espectacle teatral ‘Elles #cosasdechicas’, de la companyia la Melancòmica.

Fotos: Noelia Farias

‘Elles’ és una obra satírica en la qual les actrius, Paula Joseph, Agnès Jabbour i Mireia Casado van repassar alguns clixés del gènere. Durant més d’una hora, l’humor i la ironia es van fer presents, a la sala de festes del complex d’Encamp. Un espectacle que no va deixar indiferent a cap espectador i en el qual, les protagonistes van portar a escena temes que ningú no s’anima a parlar, com ara el porno, el plaer, el cos femení, el consentiment i les diferències entre homes i dones, entre altres qüestions.

Tres “nois” amb bigoti reben al públic que arriba a la sala i pregunten obertament, que són “coses de nois” i que són “coses de noies”? Ningú sap què respondre, per la qual cosa decideixen confessar que no són homes, que són dones disfressades que van pensar que d’aquesta manera tindrien més oportunitats laborals. Després d’aquesta confessió, van portar a escena tots els seus defectes, virtuts i realitats, amb les quals conviuen les dones diàriament.

Una celebració del dia de la dona que no podia passar desapercebuda, va destacar el conseller de Cultura i Afers Socials d’Encamp, David Cruz, però que es va dur a terme respectant, estrictament, les mesures de seguretat sanitària. Per aquest motiu, el Comú va decidir realitzar-la en dues sessions, una el divendres i una altra, el dissabte. A més a més, el conseller  va assenyalar que es va triar aquest espectacle teatral perquè té molt bons comentaris i reivindica el rol de la dona en l’actualitat. L’obra va ser premiada en la 24a Mostra de Teatre de Barcelona i el Festival Mostra’t del Parc Sandaru.